Почина Буги Барабата


Почина Буги Барабата

3530

Буги Барабата, основателят на Бараби Блус Бенд, легендарен водещ на шоуто "Буги Тайм" по Z-Rock, съавтор на вечното "Няма бира", написал чудесната песен на Георги Минчев "Равносметка", си отиде на 58-годишна възраст тази нощ. 

Причината за смъртта на харизматичния музикант е неизвестна засега.

"Нашият Буги тази нощ си отиде...Нямаме думи... съкрушени сме", това написаха колегите му от Z-Rock във Фейсбук страницата на радиото тази сутрин. 

През последните години той водеше сутрешния блок "Буги тайм" и вечерното "Нека бъде рок". Тази година бандата му щеше да навърши 25 години от основаването си. Групата работеше по следващия си албум, чиято премиера бе неофициално обявена за края на годината. 

Истинското име на Буги е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г. в София. Активната му музикална кариера започва през 1993 година. Оттогава Буги Барабата е част от рок живота на столицата, участва в редица рок фестивали в цялата страна.  Той е основател на Бараби Блус Бенд, които са известни с албумите "Песни от гаража", "Лоши времена", "Срещу вятъра" и други.

Именно Буги е автор на легендарното парче на Васко Кръпката "Няма бира". Написал е и песента  "Равносметка" за Георги Минчев. Тя е включена в титулния му проект от 1995. След смъртта на Патриарха пък композира "Гошо е с нас" - мелодия, в която взе участие олстар бенд в състав Кирил Маричков, Милена Славова, Васко Кръпката, Пеци Гюзелев, Тони Чембъра, Звезди, Дечо Чипилов, Георги Денков и покойните вече Вили Кавалджиев и Кето. 

Със своето неповторимо чувство за самоирония той обичаше да казва за себе си: "Толкова съм стар, че съм свирил рок на абитуриентския бал на Тутанкамон и съм крал дъски от Ноевия ковчег, за да си правя електрически китари".

Заради характерния си външен вид пък се шегуваше, че като го питат какво работи, той отговаря "шофьор на камион". Всъщност Буги е професионален шофьор на камион към авиокомпания "Балкан" още от 17-годишен.

Почивай в мир, приятелю! Никога няма да те забравим!  

Колекция на MySound.bg от най-безценните прозрения на Буги:

Какво значи „злоупотребил съм с алкохол“? Да не би да съм си измил с него обувките? Напих си се като човек! — по радио Z-Rock

Не помня кой написа: „Алкохолът не решавал проблемите“. То и млякото не решава проблемите, ама никой не го споменава това. — по радио Z-Rock

Че откога пък в България се изисква да имаш глас, за да станеш певец, три четвърти от звездите в тази страна имат гласове, с които стават само да седят в клозета и да викат "Заето"!

Кво говоря, бе ?!,ма така е като егенето ти се пише с римски цифри. 

Буги Барабата на въпрос за любимия му цвят: "Всички - руси, черни... Харесвам зелени очи".

Буги Барабата на въпрос за най-лошото му напиване: "Как така, лошо напиване!?!"

Буги Барабата за любимия си спорт: "Четири по сто със салата".

Буги Барабата е в предколедно настроение: "Тази година мисля да си украся хладилника с 2-3 бутилки червено вино и с 5-6 кила пържоли".

Буги Барабата: "Мъжете и магнитофоните си приличаме по това, че имаме по две глави - 1 записваща и 1 възпроизвеждаща".

Буги Барабата предпочита лула, не признава цигарите, защото за него те са тютюн в амбалаж: "Все едно да ядеш кренвиршите с найлона".  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички