Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Виж кой спечели Невидимият рок. Алтернативната сцена в България


Виж кой спечели Невидимият рок. Алтернативната сцена в България

3473

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" - "Голямото лятно четене", завърши.

Предложението този път беше ЛИЧНО от д-р Гергана Райжекова, автор на "Невидимият рок. Алтернативната сцена в България". Получихте уникалния шанс да се сдобиете с луксозната творба. Името на един късметлия беше изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е авторът на песента "Кукла" на група Атлас?

Вярното е: Петър Попов.

Честито на Северина Досева.

"Невидимият рок" обединява в себе си наука, документалистика, интервюта, редки снимки и много рок алтернативни истории и истини. Благодарение на 5-годишния труд на своя автор – Гергана Райжекова, книгата е специален подарък за всеки меломан, дръзнал да разбере истината и да хване в ръце 530 страници отговори. От творбата ще разберете: Защо няма алтернативна българска музика по родните радиа? Защо вече няма големи стадиони концерти на млади български рок изпълнители? Къде са новите младежки банди? Коя е причината по време на общинските концерти да няма алтернативни банди? Колко струва да издадеш албум и как се промоутират бандите към момента? Възможно ли е един клуб да създаде общност? Както и въпросът: Защо втората рок вълна до ден днешен остава най-видимата рок вълна на музикалната сцена в България, за разлика от следващите рок алтернативни вълни?

В книгата ще намерите още списък с алтернативните рок клубове в страната, така че във всеки един град да знаете кой клуб да посетите и, разбира се, много наука, интересни факти и едно непубликувано писмо, което дава обяснение за настоящия упадък на рок сцената и икономическите и властови игри зад тези последствия.
 
"Невидимият рок" и всички факти в книгата се основават върху над 70 интервюта и над 200 посетени събития и концерти, като главни действащи лица са Николай Костиков, ивент мениджър, Явор Ганчев, собственик на музикален магазин, Елена Пенева, PR и музикант, Емил Братанов, дългогодишен музикален журналист, Драго Балджиев, музикант и бивш помощник-управител в клуб, Тони Арнаудов, музикант и мениджър на младежки банди, и Мартин Михайлов, мениджър и управител на клубове. Седемте гледни точки дават свои седем истини защо все още рокът не е мейнстрийм култура, а изчезналата държавна подкрепа всъщност поставя алтернативните артисти в положение на ъндър-ъндърграунд.

"Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България" съдържа още два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys, използван в книгата, е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал изданието.
 
Книга, която не трябва да се пропуска, ако си истински меломан. Книга за българската сцена, рок и неговите невидими проблеми.

"Спечели с MySound.bg" за "Голямото лятно четене" ще продължи скоро.

Междувременно все още може да пробвате късмета си и за ОРИГИНАЛНОТО ЛУКСОЗНО издание на последния албум на Владимир Ампов-Графа "Страничен наблюдател".

Вижте как ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички