Кметъл, евродепутат и народен певец организират рок фестивал


Кметъл, евродепутат и народен певец организират рок фестивал

3503

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев провъзгласи средногорското село Челопеч за новата рок-столица на България.

На 9 и 10 август кметълът организира нов, единствен по рода си рок-фестивал заедно с режисьора и евродепутат Андрей Слабаков, певеца Димитър Аргиров и със съдействието на кмета на община Челопеч Алекси Кесяков. Събитието ще се проведе в парка "Корминеш" близо до селото, където е и живописната местност "Вълчата пътека". Именно тя дава и името на феста  - "Wolf Fest - Вълчата пътека". Хедлайнъри са датчаните Pretty Maids и британските блекметъли Cradle Оf Filth, които ще закрият концертите в двата фестивални дни.

На сцената ще се качат още и немските хеви метъли AXXIS, коитo скоро отпразнуваха 30 години от създаването си. Останалите групи са румънците Scarlet Aura, които са добре познати в България, както и две банди от ГърцияSilked & Stained и Wild Souls. Българските рок формации, които ще участват в мащабния проект, са Конкурент и Krossfire, а публиката ще подгреят метъл бандите Sakar и Abstraction.

Локацията на концертите е на по-малко от час път с кола от София, което я прави удобна и лесно достъпна. Организаторите предоставят безплатен транспорт от Челопеч и Златица до парка, където ще бъде разположен и безплатен палатков лагер.

"Всички добре си спомнят "Каварна Рок Фест" и неговата 12-годишна история - споделя Цонко Цонев - Надявам се "Вълчият фестивал" да е продължение на това, което направих в Каварна, и да успеем заедно с екипа ми да направим Челопеч новата рок-столица на България, като поканим отново всички най-големи рок и метъл имена".

Режисьорът Андрей Слабаков ще снима специален документален филм за метъл фестивала с автентични кадри от събитието и култови интервюта с най-големите рок звезди.

Певецът Димитър Аргиров договори участието на хедлайнърите и заедно с Цонко Цонев е в основата на организацията събитието.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички