Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Il Volo се завръщат в България за два концерта


Il Volo се завръщат в България за два концерта

3987

Момчетата с божествени гласове и ангелско очарование, най-аплодираното италианско трио с пет платинени албума и две номинации "Грами", се завръщат в България за концерти във Варна в Двореца на културата и спорта на 16 септември и в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 18 септември.  Визитата е част от световното турне, с което италианците отбелязват 10 години от звездната си кариера.
Вокалната формация взе участие през февруари в 69-тия фестивал "Сан Ремо" с песента "Musica Che Resta", анонсирала дългоочаквания им нов албум "Musica". Италианците поставиха началото на световното си турне, с което отбелязват 10-годишната си невероятна история на успеха. Обиколката започна от Япония, като минава през Италия с голям концерт в "Арена ди Верона", а през есента продължава с изяви в САЩ и Латинска Америка.
Il Volo твори в съчетаването на традиционна опера, поп музика и класическа симфония, като дава нов поглед и живот на класиката. В "Musica", освен оригинални парчета, музикантите изпълняват кавъри на популярни италиански песни от миналото, сред които "Arrivederci Roma", "Lontano dagli Occhi" и "La Voce del Silenzio".
Пиеро Бароне, Джианлука Джинобле и Иняцио Боскето се срещат през 2009 г., когато участват поотделно в телевизионното риалити Ti lascio una cazone. Пътят към славата започва, след като с тях се заема продуцeнтът Микеле Торпедине, работил за големи италиански изпълнители като Дзукеро, Лоредана Берте, Пино Даниеле и Андреа Бочели. През 2010 г. триото се наименува Il Volo (Полетът) и започва зашеметяващата си кариера.  
Макар и 20-годишни, са споделяли сцената със световни имена като Барбра Стрейзънд, Боно, Карлос Сантана, Пласидо Доминго. Имат зашеметяващи успехи в Америка, където участват в ТВ програми като American Idol и Good Morning America. Превръщат се в най-аплодираните италиански музиканти в света.
През 2015 г. избухва славата им в Европа, след като печелят наградата на "Сан Ремо" с песента "Grande Amore", с която представят Италия на "Евровизия". Издали са пет студийни албума с платинен статус, които покориха големите световни сцени като "Арена ди Верона", "Ройъл Албърт хол" и Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2016 г. излиза албумът им "Notte Magica"– трибют на Тримата тенори, с който отдават почит на своите вдъхновители. На премиерата му на площад "Санта Кроче" във Флоренция диригентската палка взима Пласидо Доминго – вдъхновител на проекта. С "Notte Magica" беше и първото гостуване на триото в София през 2017 година, когато българските им почитатели се насладиха на "O Sole Mio", "Un Amore Cosi Grande", "Volare" и други.
Италианците имат привилегията да участват многократно в събития с папа Франциск. Последното беше през януари в Панама на XXXIV Световен ден на младежта, където изпълниха своята "Ave Maria" пред папата и едномилионна публика на "Кампо Сан Хуан Пабло II".
Концертите на Il Volo в България са организирани от продуцентска компания BG Sound Stage. Билети - ТУК.
Кой кой е звездното трио
Джанлука Джинобле е от онези артисти, които могат да създадат около себе си магическа атмосфера. Той има кадифен баритонов глас, който лесно достига тенор, без да губи мекотата и тонуса. Това, заедно с елегантното и изразително сценично присъствие, очарова публиката по целия свят. Джанлука е роден на 11 февруари 1995 г. в Атри, окръг Терамо, в центъра на Италия, но живее в Монтепагано, малко село на хълмовете край Розето дел Абруци. Син на Леонора Ди Виторио и Ерколе Джинобъл, има по-малък брат, наречен Ернесто. Джанлука започва да пее в ранна възраст - нна 3 години, благодарение на дядо си Ернесто, който го води до градските музикални събития. Израства и развива своя талант с участията си в многото фестивали в региона си. Технически, Джанлука е баритон и винаги се дефинира така, въпреки мекия си глас, който може да достигне по-високи. Експерти твърдят, че е хелдентерон - баритон със силен висок регистър.
Игнацио Боскетто е един от талантите, които се появяват от време на време, за да ни напомнят, че човешките същества не се раждат само с дарби и способности, тези качества могат да бъдат търсени и развивани без ограничения. Роден в Болоня, Северна Италия, но е израснал в Сицилия, по-точно в Марсала, Трапани. Син на Вито Боскетто и Катерина Ликари, има по-голяма сестра Антонина (Нина). Семействата Boschetto-Licari са от сицилиански произход и живеят близо до Марсала и Петросино. От най-ранна възраст (роден e на 4 октомври 1994 г.), Игнацио е натрупал завиден опит. Неговият артистичен  живот започва много преди участитето му в шоуто за таланти, в което се събират с Пиеро Бароне и Джанлука Джинобле. От 3-годишна възраст пее сам в стаята си "La Donaè mobile" ("Rigoletto" - Giuseppe Verdi) и изненадва родителите се. Като Пиеро и Джанлука, и Игнацио посещава музикални уроци и участва в музикални фестивали в неговия регион. Като се има предвид тембърът, обхватът и качеството на гласа му - гладко, чисто и чисто, с остро удължение - Игнацио може да бъде класифициран като лиричен тенор. Това означава, че той има топъл и мек глас, но достатъчно силен, за да пее над оркестър. Ако се вслушаме внимателно в хармонията, която придружава песните на Il Volo, ще разпознаем гласа на Игнацио в цялата му гъвкавост и обхват, омекотявайки силата на гласа на Пиеро и оценявайки гладкия баритон на Джанлука. Игнасио е завършен артист - пее, композира, организира и свири на  няколко инструмента: пиано, китара и барабани.
Пиеро Бароне е това, което може да се нарече феномен. Който наблюдава неговите изпълнения, по-специално соловите, няма да има съмнения относно бъдещето му в музиката, дори и да избере да пее само лирическа музика или да остане в поп-лирика, в който присъства групата, към която принадлежи. Роден в град Наро, Сицилия, Южна Италия, провинция Агридженто, на 24 юни 1993 г. Неговият баща Гаетано Бароне е механик, а майка му -  Елеонора Онибене, домакиня. Има по-голям брат Франческо, който изучава философия в университета в Болоня, както и по-малка сестра, Марияграция. Пиеро израства в музикална среда, докато на 5-годишна възраст, неговият дядо по майка, Пиетро Онибене, открил таланта му. Пиеро, разказва, че дядо му - сляп музикант, е написал песен в Сицилия и когато го помолил да я изпее, останал изумен от гласа му. Същият ден, с помощта на приятел, г-н Онибене записва Пиеро да пее "Un Amore Così Grande". В неотдавнашно интервю г-н Онибене разкри, че всички се чудели на гласа на Пиеро и го молили да им пее. После семейството му помага да развие таланта си, а дядо му Пиетро му помага, като заплаща уроците му по пиано в продължение на шест години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички