Ray Gelato & The Giants в Банско: We ve Got А World That Swings


Ray Gelato & The Giants в Банско: We ve Got А World That Swings

3411

Безспорен акцент в тазгодишното издание на Банско Джаз фест е шоуто на Ray Gelato & The Giants (Великобритания) - за десерт в предпоследната вечер на събитието (9 август).

Както MySound.bg нееднократно писа, фиестата предстои между 6 и 10 август, а сред участниците в джазовия празник са Мейсео Паркър, Мелина Мойе, Джамал Томас бенд, Тони Момрел със специален гост Ванеса Хейнс и много други. Така форумът, който се превърна в един от най-значимите в сферата на джаза, за пореден път ще докаже, че в България могат да се случват събития от международна височина.
 
Рей Кийт Ървин, както е истинското име на английския саксофонист, певец, композитор и бендлидер, пристига с групата си в състав: Дани  Марсден – тромпет, Анди Роджърс – тромбон, Оли Уилби – алт и тенор саксофон, Гюнтер Курмаейл – пиано, Мануел Алварез – контрабас и Ед Ричардсън – барабани да представи не само хитовете си дотук, но и своя актуален албум "We've Got А World That Swings". Изявата на купонджиите е след сетовете на сърбите Jayus Jazz и българо-френския състав Мей & Джей Кет с гост Димитър Льолев.

Ако се погледне програмата на Ronnie Scott's – най-известния джаз клуб на Лондон, всяка година между Коледа и Нова година Рей има пет вечери, в които изнася по два концерта. Очевидно, забавлява отлично капризната публика на Албиона. Свирил е и на сватбата на сър Пол Макартни, припомня създателят и главен идеен двигател на феста д-р Емил Илиев.

На Острова наричат Рей "Кръстник на суинга", а с настоящето си гостуване в Банско той ще отбележи 25 славни години от създаването на своя бенд The Giants. Неуморният брасмен изпълнява с огромен успех музиката си пред многобройна  публика  по  целия  свят,  съчетавайки  по уникален начин стиловете суинг, джаз, ар-ен-би и т.н. джъмп блус. Коктейлът от класически суинг и популярни авторски песни, поднесени в жизнерадостно шоу, със сигурност ще накара зрителите да подскочат от седалките и да танцуват.  Преживяването да гледаш на живо една от най-възпламеняващите групи в Европа, чието майсторство е от най-висока класа, а шоуто - енергично и забавно, със сигурност ще вдигне на крака всички присъстващи, уверяват организаторите.

В изкушаващия репертоар на бандата е и италианска музика, пиеси с дъх на паста, червено вино и много любов, интерпретирани от банда, която пали искри на сцените по целия свят и никой, който има поне малко италианска страст в сърцето си, не остава раванодушен. Особено когато изпълненията са взети от "Изгубената италианска книга на песните" и залегнали в гиговете на артисти като Паоло Конте, Фред Бускалионе и Ренато Каразоне.

Изобщо, яко парти на открито, което родните меломани познават от предишния концерт на Ray Gelato & The Giants в България - отново в афиша на Банско Джаз фест през 2013 година.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички