Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ray Gelato & The Giants в Банско: We ve Got А World That Swings


Ray Gelato & The Giants в Банско: We ve Got А World That Swings

3431

Безспорен акцент в тазгодишното издание на Банско Джаз фест е шоуто на Ray Gelato & The Giants (Великобритания) - за десерт в предпоследната вечер на събитието (9 август).

Както MySound.bg нееднократно писа, фиестата предстои между 6 и 10 август, а сред участниците в джазовия празник са Мейсео Паркър, Мелина Мойе, Джамал Томас бенд, Тони Момрел със специален гост Ванеса Хейнс и много други. Така форумът, който се превърна в един от най-значимите в сферата на джаза, за пореден път ще докаже, че в България могат да се случват събития от международна височина.
 
Рей Кийт Ървин, както е истинското име на английския саксофонист, певец, композитор и бендлидер, пристига с групата си в състав: Дани  Марсден – тромпет, Анди Роджърс – тромбон, Оли Уилби – алт и тенор саксофон, Гюнтер Курмаейл – пиано, Мануел Алварез – контрабас и Ед Ричардсън – барабани да представи не само хитовете си дотук, но и своя актуален албум "We've Got А World That Swings". Изявата на купонджиите е след сетовете на сърбите Jayus Jazz и българо-френския състав Мей & Джей Кет с гост Димитър Льолев.

Ако се погледне програмата на Ronnie Scott's – най-известния джаз клуб на Лондон, всяка година между Коледа и Нова година Рей има пет вечери, в които изнася по два концерта. Очевидно, забавлява отлично капризната публика на Албиона. Свирил е и на сватбата на сър Пол Макартни, припомня създателят и главен идеен двигател на феста д-р Емил Илиев.

На Острова наричат Рей "Кръстник на суинга", а с настоящето си гостуване в Банско той ще отбележи 25 славни години от създаването на своя бенд The Giants. Неуморният брасмен изпълнява с огромен успех музиката си пред многобройна  публика  по  целия  свят,  съчетавайки  по уникален начин стиловете суинг, джаз, ар-ен-би и т.н. джъмп блус. Коктейлът от класически суинг и популярни авторски песни, поднесени в жизнерадостно шоу, със сигурност ще накара зрителите да подскочат от седалките и да танцуват.  Преживяването да гледаш на живо една от най-възпламеняващите групи в Европа, чието майсторство е от най-висока класа, а шоуто - енергично и забавно, със сигурност ще вдигне на крака всички присъстващи, уверяват организаторите.

В изкушаващия репертоар на бандата е и италианска музика, пиеси с дъх на паста, червено вино и много любов, интерпретирани от банда, която пали искри на сцените по целия свят и никой, който има поне малко италианска страст в сърцето си, не остава раванодушен. Особено когато изпълненията са взети от "Изгубената италианска книга на песните" и залегнали в гиговете на артисти като Паоло Конте, Фред Бускалионе и Ренато Каразоне.

Изобщо, яко парти на открито, което родните меломани познават от предишния концерт на Ray Gelato & The Giants в България - отново в афиша на Банско Джаз фест през 2013 година.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички