Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Юбилейно десето и последно издание на DJ Retro Fest – Vidin


Юбилейно десето и последно издание на DJ Retro Fest – Vidin

4763

Придобилият почти култов статут DJ Retro FestVidin, подготвя своето юбилейно десето издание.

Изненадващо на фона на нестихващия интерес от страна на публиката, организаторите на проявата обявиха, че това ще е Година ПОСЛЕДНА. Според идеолога на проявата – Васко Громков (DJ VaGro), формáтът се е изчерпал през последните години, самата дума "ретро" отблъсква младата публика, а възрастовата граница на посетителите е стигнала критичния максимум. Отделно от това, голяма част от участниците са изгубили мотивацията от първите години, която докара DJ Retro FestVidin до номинация в категория "Парти на годината" на годишните DJ-награди през 2012 година.

DJ Retro Fest – Vidin е първият и единствен по рода си фестивал в България, събиращ всяко лято диджеите от старата школа в северозападната част на страната. Започнал съвсем непретенциозно през 2010 година до стените на някогашното легендарно заведение "Телеграф Капия" във Видин. Стартът на проявата е толкова изненадващо масово посетен, че дори организаторите не са подготвени са стотиците, които се изсипват на брега на река Дунав. Почти всички диджеи, поканени за участие, са прекратили кариерите си преди 10-15 и дори 20 години. Повечето от тях се завръщат към професията именно след успеха на първия DJ Retro Fest. В досегашните 9 издания на фестивала със свои сетове са се представяли над 30 знакови диджеи-ветерани. Към тях има и дузина имена от българската музика в ролята на специални гости. Сред тях са Силвия Кацарова, Росица Кирилова, Дичо, Теди Кацарова, Атлас и други.

Домакин на последното издание на DJ Retro FestVidin за осма поредна година ще е летен ресторант "Класик – Телеграфа", съживил външната част на някогашната Легенда от времената на "Балкантурист" в града. Юбилейното десето последно издание на ретро Феста във Видин ще се проведе на 9, 10 и 11 август в часовия пояс 20-23 часа. Общо 10 диджеи ще сложат финалната точка на проявата, продължила цяла една декада.

Последната неделна вечер е изцяло за лицето на DJ Retro FestVidinВаско Громков (DJ VaGro). Идеята му е в тази прощална вечер да припомни някои от най-добрите моменти в десетгодишната история на фестивала. В неговия сет ще са и всички специални гости. За последната година е взето решение те да са изцяло свързани с Видин. Затова като гост-изпълнителка пред родна публика ще пее гласовитата Яна Каменова – сестра на Дидо от D2 и една от най-успешните клубни певици на София и страната. Потвърдили са участие и други знакови имена, родом от Видин, като китариста на Милена СлавоваЯвор Деспотов, рапърът Георги Дечев (Jims), Красимир Михайлов с неговата Балада за Видин и местно брейк-денс крю от танцуващи ветерани.

За четвърта поредна година към DJ Retro Fest Vidin се включва верига магазини "Зора", които отново ще подарят 32-инчов телевизор на най-активния танцьор на дансинга през трите фестивални вечери.

Обяснително инфо към Фейсбук-събитието е следното:
Дори и най-хубавите сериали имат своя КРАЙ.
Дойде време да ви разкажем последния епизод на една ДЕСЕТГОДИШНА приказка, започнала съвсем случайно и превърнала се в местен култ. Девет лета няколко дузини диджеи-ветерани от "старата школа" събуждаха духа на легендата "Телеграф капия" във Видин и връщаха за няколко дни онези славни мигове от 70-те, 80-те и 90-те години на ХХ век.

На 9, 10 и 11 август те ще го направят за ПОСЛЕДЕН път.

С юбилейното 10-то издание на DJ Retro FestVidin ще финализираме една славна декада на страхотни спомени, сълзи и усмивки. Не беше леко, но беше забавно! Имахме своите бляскави възходи и пропадания. През 2012 година преживяхме нашия звезден миг, след като DJ Retro FestVidin бе номиниран в категория "Най-добро парти на годината в България" на годишните DJ-награди. Спечелихме суперпрестижното 4-то място, като мегазвездата Дейвид Гета ни изпревари само с 5% за третата позиция. В конкуренцията бяха велики партита с гигантски бюджети. Имахме и една критична година, в която целият бюджет на фестивала беше в рамките на една минимална заплата. Имахме бляскави гости – едни от най-големите на българската сцена. Имахме обич, болезнени загуби, слава, завист, приятелство, саботажи, помощ, интриги, компромиси, битки с времето и какво ли още не!

Историята на DJ Retro FestVidin ще бъде описана подробно много скоро в третата част на книгата "Аз бях DJ". Защото си струваше! И то много!

А сега е време за парти!
За едно ПОСЛЕДНО ретро парти!

Всички сте поканени!

https://www.facebook.com/events/2312303115525044

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички