Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Лисабонска история с Тереза Салгейро за първи път в България


Лисабонска история с Тереза Салгейро за първи път в България

3706

Първият концерт на Тереза Салгейро в България ще се състои по покана на DerCircle в Sofia Live Club от 20.00 часа на 13 октомври. Тереза Салгейро е без съмнение уникален артист и през последните три десетилетия олицетворява емблематичен образ на Португалия пред света. Нейният път в музиката започва през 1986, когато тя е на 17 години и е поканена да участва в основаването на португалската група Madredeus, следват записи на девет албума с оригинална музика, създадена специално за нейния глас. Между 1987 и 2007 минават двадесет години в пътуване, а над пет милиона албума са продадени из целия свят. Групата става следващия международнопризнат артист на Португалия след Amália Rodrigues. Тереза Салгейро със своето дискретно и деликатно присъствие и своя излючителен глас е с първостепенна роля в това музикално приключение.
Доказани артисти като Jose Carreras, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Carlos Núnez, Angelo Branduardi или Zbigniew Preisner и Wim Wenders (за когото работи и като актриса във филма "Лисабонска история") признават Тереза за една от най-големите съвременни певици. Този факт проправя следващите стъпки в нейната кариера, следват колаборации с артисти от цял свят.
През 2011 г. се оттегля в манастира Arrábida, където записва първия си самостоятелен албум. Този път освен продукцията тя пише цялата музика и текстове. С "O Mistério" продължава непрекъснатото си пътешествие по света, концертира на значими сцени, пред публика, която се втурва с ентусиазъм и любопитство към срещата с този глас, който слуша със страст и преданост през годините. Пътешествието на "O Mistério" кулминира в създаването на оригинални аранжименти за серия мексикански и южноамерикански песни, които се превръщат в ексклузивен диск за Мексико "La Golondrina y El Horizonte" със световна премиера на прочутия фестивал Cervantino.
"O Horizonte", новият ѝ албум утвърждава нейните умения да пише музика и текст, изразени в създаването и интерпретирането на оригинален репертоар. С предстоящото турне, което ще я отведе още веднъж до престижни световни сцени, Тереза Салгейро представя шоу, което показва многообразието и интерпретация на нейните собствени песни, оригинални аранжименти на португалски класики, като обръща и специално внимание на бившата си група Madredeus. Вокалистката прокарва диря през възвишена, деликатна и дълбока паяжина от емоции, в която демонстрира своята репутация на създател на магическа атмосфера на безспорна красота. Билети - в Epaygo на цени от 40 лева, 45 лева и 50 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички