XXVII-то издание на международния фестивал Пирин Фолк


XXVII-то издание на международния фестивал Пирин Фолк

3773

XXVII-ото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област "Пирин Фолк" предстои в Летния театър на Сандански между 30 август и 1 септември.

Творци от България, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния се събират на събитието, за да се състезават и общуват през трите фестивални дни.

За първи път хореографиите са поверени основно на ансамбъл Майсторите на танца от Перник. Интересен факт е, че танците за 30-те конкурсни песни се изработват специално и успоредно в три европейски държави: Франция, Румъния и България. "За нас този фестивал е нещо голямо, престижно и стойностно. Чест е да дебютираме на тази сцена и обещаваме красив и емоционален танцов "съпровод", сътворен в различни точки на Европа", казва художественият ръководител Красимир Димитров. По традиция хореографиите на участниците в Детския "Пирин Фолк" ще са дело на местните състави Македонци и Празник.

Програмата:

30 август (петък) - Детски "Пирин Фолк" – конкурс за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. Със специалното участие на Николина Чакърдъкова заедно с дъщеря си Мария и Неврокопския танцов ансамбъл.
31 август (събота) - Конкурс за авторска македонска песен и конкурс за изпълнителско изкуство. Със специалното участие на Илия Луков и Майсторите на танца.
1 септември (неделя) - Гала-вечер на лауреатите. Със специалното участие на Йорданка Варджийска, Райко Кирилов, Радостина Паньова и Майсторите на танца.

Билети - ТУК

Фестивалът е учреден през 1993 г. от община Сандански, Радио Благоевград и Телевизионен център Благоевград. Оттогава до днес той се провежда ежегодно.

За четвърта поредна година община Сандански се доверява за цялостната организация и реализация на "Ди Ен Кей Медия Груп" ООД в лицето на националната фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички