Ролинг Стоунс със своя скала на Марс


Ролинг Стоунс със своя скала на Марс

3261

Мисията на НАСА Mars InSight кръсти камък, открит на повърхността на Марс, в чест на Ролинг Стоунс, предаде списание "Билборд". 

Вестта бе огласена официално от холивудската звезда Робърт Дауни Джуниър преди концерта на групата на стадион "Роуз Боул" в Пасадена, щата Калифорния, близо до една от лабораториите на НАСА, на 22 август.

Между песните фронтменът Мик Джагър отдели време, за да благодари: "НАСА ни даде това, за което винаги сме мечтали – наша скала (rock) на Марс. Не мога да повярвам". Вечните Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс определиха оказаната им чест като "крайъгълен камък в нашата дълга и изпълнена със събития история"."В продължение на десетилетия музиката на Ролинг Стоунс е имала огромно влияние върху Земята. Сега за групата ще научат и на Марс", написаха на сайта на НАСА.

Британската група е разтърсвала множество сцени по света в своята над 50-годишна кариера, но влиянието ѝ явно вече надскача пределите на планетата Земя и достига буквално космически измерения, коментира "Ройтерс". С размери, които съвсем леко надвишават големината на топче за голф, въпросният Rolling Stones Rock се е търкалял на разстояние от около един метър, задвижван от кацането на кораба на мисията през ноември миналата година, обясняват от космическата агенция. Te допълват, че в кадри, заснети от InSight на следващия ден, в оранжево-червената повърхност на планетата ясно се виждат следи от търкалянето на Rolling Stones Rock. Според НАСА това е най-голямото разстояние, на което камък се е премествал по време на кацането на техен кораб на чужда планета. 

Макар името Rolling Stones Rock да е неформално, то ще бъде включвано в работните карти за Марс, допълват от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, но единствено Астрономическият съюз има правото да дава научни наименования на локации, астероиди и други обекти в Слънчевата система.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички