Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ролинг Стоунс със своя скала на Марс


Ролинг Стоунс със своя скала на Марс

3316

Мисията на НАСА Mars InSight кръсти камък, открит на повърхността на Марс, в чест на Ролинг Стоунс, предаде списание "Билборд". 

Вестта бе огласена официално от холивудската звезда Робърт Дауни Джуниър преди концерта на групата на стадион "Роуз Боул" в Пасадена, щата Калифорния, близо до една от лабораториите на НАСА, на 22 август.

Между песните фронтменът Мик Джагър отдели време, за да благодари: "НАСА ни даде това, за което винаги сме мечтали – наша скала (rock) на Марс. Не мога да повярвам". Вечните Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс определиха оказаната им чест като "крайъгълен камък в нашата дълга и изпълнена със събития история"."В продължение на десетилетия музиката на Ролинг Стоунс е имала огромно влияние върху Земята. Сега за групата ще научат и на Марс", написаха на сайта на НАСА.

Британската група е разтърсвала множество сцени по света в своята над 50-годишна кариера, но влиянието ѝ явно вече надскача пределите на планетата Земя и достига буквално космически измерения, коментира "Ройтерс". С размери, които съвсем леко надвишават големината на топче за голф, въпросният Rolling Stones Rock се е търкалял на разстояние от около един метър, задвижван от кацането на кораба на мисията през ноември миналата година, обясняват от космическата агенция. Te допълват, че в кадри, заснети от InSight на следващия ден, в оранжево-червената повърхност на планетата ясно се виждат следи от търкалянето на Rolling Stones Rock. Според НАСА това е най-голямото разстояние, на което камък се е премествал по време на кацането на техен кораб на чужда планета. 

Макар името Rolling Stones Rock да е неформално, то ще бъде включвано в работните карти за Марс, допълват от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, но единствено Астрономическият съюз има правото да дава научни наименования на локации, астероиди и други обекти в Слънчевата система.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички