Варненските хардкор легенди Outrage с нов албум и концерт в София


Варненските хардкор легенди Outrage с нов албум и концерт в София

3491

Дългоочакваният албум "Катарзис" на варненските хардкор легенди Outrage излиза на 1 септември, а промоцията му в София ще бъде във "Фабрика Автономия" няколко дни по-късно, на 5 септември.  Специални гости на промото ще бъдат датските банди Hexis и Morild.
Outrage e създадена през далечната 1996 година и въпреки че има едва няколко издания до сега, бандата се наложи като една от най-важните групи от българската ъндърграунд сцена. "Катарзис" съдържа 14 нови парчета с текстове на български и най-тежкия и безкомпромисен звук, който бандата е правила до сега. Дискът е записан от Атанас Мачев и Тодор Войнски в студио "Плейграунд" във Варна, а миксът и мастерингът са дело на Мариус Костаке в неговото "Студио 148" в Букурещ, където той е работил и с друга българска хардкор банда - Expectations. Графичният дизайн е дело на Гален Желязков, който е автор и на плаката за концерта в София.
Шоуто в София се организира от колектива на DIY Conspiracy и входът ще бъде свободно дарение. Освен Outrage, във "Фабриката" ще чуем почернената хардкор банда Hexis и атмосферичния блек-метъл колектив Morild - и двете групи от Копенхаген. Това е трети концерт на Hexis в България и е част от  настоящето турне на състава, което включва 120 последователни дати в различни градове на Европа
Hexis е може би най-здраво работещата група в европейската и дори световната DIY хардкор пънк и метъл сцена с най-дълги турнета, включващи дори и най-странните и затънтени кътчета на света. Техните концерти пък са известни с изключително хаотичната им музика и епилептична атмосфера, създадена от блиц светлини и машини за дим.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички