Трима виртуози на джаза ни идват на крака в Sofia Live Club


Трима виртуози на джаза ни идват на крака в Sofia Live Club

4586

Българската публика ще има честта да се срещне с едни от най-успешните и талантливи музиканти в света на джаза в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 6 октомври, неделя.
 Израелецът Оз Ной гостува за първи път у нас и поставя страната ни сред държавите, които ще имат удоволствието да се насладят на живо на творчеството му в компанията на двама също толкова велики музиканти – басистът Джими Хаслип и легендарният барабанист Денис Чембърс.
Виртуозният китарист ще представи своя последен албум "Booha Looga Loo", който излезе на бял свят през март тази година. Феноменът от Ню Йорк запознава публиката с една още по-внушителна и хармонична чувствителност на джаза. Новият диск разкрива тайните на обработен почерк, фрапиращо добро звучене и възхитителен примес на бугалу, джаз и ар-ен-би, събужда жаждата за свобода на духа и ни понася в ритъма на безвремието, в което само най-добрите музиканти умеят да въвлекат. Неслучайно зад осъществяването на "Booga Looga Loo" стоят много влиятелни и умели музиканти като Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Steve Ferrone, басистите Will Lee, John Patitucci и James Genus и кийбордистите Jerry Z и Brian Charette
Израелецът стартира своята кариера едва тринадесетгодишен, свирейки джаз, блус, поп и рок. На 16 вече свири с най-добрите музиканти в Израел, а на 24 е част от бенда на известно телевизионно шоу. През 1996 се мести в Ню Йорк и дава старт на неочаквано добра кариера. През 2003 година издава първия си албум "Oz Live", записан в американското Bitter End студио. Следват 8 албума, стотици концерти и честта да си акомпанира с едни от най-могъщите музиканти в бранша.
За европейското си турне Оз Ной пристига с титулованите Джими Хаслип (Yellowjackets, Allan Holdsworth) и Денис Чембърс (John McLaughlin, Santana, Steely Dan).
Билети - в мрежата на Eventim, OMV и "Дюкян Меломан" на цена 40 лева. На място в деня на концерта ще са 50 лева.  Пропускът не гарантира седящо място. Препоръчва се резервация на сайта на клуба www.sofialiveclub.comhttps://www.youtube.com/watch?v=HpJT6pRuS9k

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички