10 000 гледаха първия плаващ концерт на Орлин Павлов


10 000 гледаха първия плаващ концерт на Орлин Павлов

4472

Близо 10 000 фена на Орлин Павлов се стекоха на Гребната база в Пловдив, за да станат част от нестандартния плаващ концерт на артиста.

Още 5 000 души от цялата страна бяха запазили виртуално място за концерта, за да го гледат с директен стрийминг през приложението на MyTelenor. Спектакълът се предаваше на живо и в столичния парк "Заимов" с помощта на 5G технология,  а присъстващите можеха да го гледат и с VR очила.

Страхотно шоу направиха Орлин Павлов и неговите специални гости – великолепните Белослава, Любо Киров, Владимир АмповГрафа, Бобо и балет Нова. На сцената бяха и едни от най-добрите български музиканти: Ангел Дюлгеров (китара), Мартин Ташев (тромпет и вокали), Милен Кукошаров (пиано), Борислав Бояджиев Борче (ударни), Владислав Мичев (тромбон), Евден Димитров (бас).
 
Гвоздеят на вечерта беше първото представяне на съвместната песен на Орлин Павлов и Михаела Филева "Завръщане", която ще е водещият сингъл от саундтрака на новата романтична комедия на Ники Илиев, носеща същото име. Парчето е написано от Графа специално за филма. Динамична, носеща настроението на 90-те години, песента скоро ще се сдобие с официален видеоклип и ще се завърти в националния ефир.

Допълнително изживяване за публиката беше и заснемането в реално време на финалната сцена на "Завръщане", чиято премиера ще е през октомври. Орлин обяви началото на заснемането ѝ с думите "Готови ли сте да влезете във филма?" и покани Михаела Филева за първото изпълнение на съвместното им парче.

Специално изградената за концерта сцена се държеше над водата от сложна система от 796 модула. Стабилността на конструкцията беше осигурена от 20 бетонни котви, тежащи по тон и половина всяка. Проектът се реализира от Ина Димитрова и Росен Желязков от  фирма "БулДок", които през 2016 г. бяха в основата на построяването на инсталациите за проекта на Кристо Явашев "Плаващите кейове" в Италия и Мастааба в Лондон.

Спектакълът на Орлин Павлов, както и филмът "Завръщане", са част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Грандиозният завършек на този плаващ празник на музиката беше отбелязан с впечатляващо светлинно шоу.

Снимка: Димитър Фердинандов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички