Програма за съвместния концерт на Soen, Wheel и The Price


Програма за съвместния концерт на Soen, Wheel и The Price

3754

Както MySound.bg вече огласи, шведската прогресив формация Soen ще изнесе първия си концерт в България в столичния клуб Mixtape 5 на 31 август. Тя е създадена като прогресив метъл супергрупа от професионални музиканти, които се събират за по-нататъшна еволюция на звука, откъснат от екстремното звучене на предишните им групи. 
Програма: 19.00 ч. – Отваряне на вратите20.00 ч. – The Price (It)20.45 ч. – Wheel (Fi)21.45 ч. – Soen (Swe)23.30 ч. – Oчакван край
Soen са създадени първоначално през 2004 г. от Martin Lopez (екс-Opeth и екс-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010 г., когато се присъединява вокалистът Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (екс-Death, Testament). Самият барабанист и основател Мартин Лопес описва музиката на групата като "мелодична, тежка и сложна", а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на бандата  очевидни асоциации с Tool и Opeth. Голяма част от идеите в четирите албума на Soen разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, животът и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.
Днес в Soen са Stefan Stenberg – бас, Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокали и Martin Lopez – барабани и перкусии.
Квинтетът има номинации в 2 категории за британското списание PROG (Classic Rock & Metal Hammer)С номинация за 2019 за "Видео на годината" с песента "Lotus"С номинация за 2019 за "Най-добра интернационална група"
Soen пристигат с финската прог метъл група Wheel и италианците The Price.  Билети - в мрежата на www.bilet.bg, както и в магазини "На тъмно". "Tabula Rasa":  https://youtu.be/TknvKdgt5Tc

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички