Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Виж кой спечели сборника с проза на Петър Чухов Достатъчно дълго

09.09.2019   MySound.bg
Чухов и сборникът
Любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" с поредна надпревара за "Голямото лятно четене" завърши.

Предложението този път бе за новия сборник с проза на Петър Чухов "Достатъчно дълго" (кратки и други разкази, пиесказ и разказеса), който излезе в каталога на "Жанет 45". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от интригуващата книга, като имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Член на коя група за поезия и алтернативен рок е Петър Чухов?

Вярното е: LaText (Ла Текст).

Честито на Теменужка Инкова и Тереза Николова.

"Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има "пиесказ" и "разказеса"; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен "Лисица и лилав телефон", който заслужава специално внимание. Колкото и да са различни събраните в книгата текстове, обединява ги стремежът да се даде свободен излаз на фантазията, да се разкажат прямо и пестеливо сънят, припознаването, неочакваният полет на асоциациите. И по този начин да се докоснат поне за миг онези невидими струни, някъде в тъмното и дълбокото, подсещащи ни за нещата, които грижливо сме прибрали и скрили от самите себе си", споделя редакторът на изданието Ангел Игов.

"Интересът на читателите не е случаен, тъй като с тази нова книга Петър Чухов представя един нов начин на писане на проза. Неслучайно на корицата на книгата има подзаглавие "кратки и други разкази, пиесказ и разказеса". Новата рожба на Чухов е пъстра както откъм текстове, така и откъм изображения", пише Иван Христов.

Петър Чухов е поет, писател, автор на музика и текстове, персона, поделена между словото и мелодията - 50:50. Свързваме името му още с групите Гологан, Кокарда, Пар Авион, Субдибула, Стенли, Тутакси и други.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.


1668
100%
 

Ноември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30