Earth Healer от Medwyn Goodall в Картини от една изложба


Earth Healer от Medwyn Goodall в Картини от една изложба

3113

В наши дни китаристът и по-точно - мултиинструменталистът Medwyn Goodall, вече е легенда в света на ню ейдж и инструменталната музика с над четири милиона продажби на албуми.

Със своите 4 златни диска, 1 платинен и поредица престижни награди, той се сдобива с международно признание за своята продуктивност в различни стилове, но най-вече като автор на запаметяваща се музика с ярко изразена мелодичност, емоционалност и въздействие. Всичко това му дава възможност през 2002 година да стане независим от продуцентите като основе собствен лейбъл - MG Music.

Medwyn Goodall е роден в Йоркшир, Англия, и вдъхновен от хитовете на Beatles и Beach Boys, започва да се занимава с музика още като дете. На 11-годишна възраст среща звездата Cliff Richard, който го насърчава да следва кариерата си като изпълнител. Не след дълго Goodall започва да композира песни като тийнейджър, печелейки местна известност с групата си Trax. По-късно усвоява впечатляващ набор от инструменти, включително мандолина, пиано, барабани, арфа, флейта, камбанки, пан-флейта, вибрафон и синтезатор. Докато учи в колеж по изкуства Goodall открива свое звукозаписно студио, продуцирайки артисти от класически ансамбли до пънк групи. Вдъхновен от природата, започва да записва собствена ембиънт инструментална музика и така се появява неговият дебютен албум "Angel Sleep" (1989 г). в каталога на лейбъла New World Music.
 
"Тук ще доловите настроения от дълбок размисъл до празнично веселие, с които призовавам всички емоции и енергии на възраждащата се от собствената си пепел птица Феникс да подкрепи лечебния дух на Човека. Опитах се чрез балансирана комбинация от успокояващи и вдъхновяващи мотиви да засиля усещането за предстоящо откритие и зареждане с позитивна енергия. Използвах над дузина инструменти от всички епохи и култури, включително пан-флейта, мандолина, бодран и дулцимер", казва мултиинструменталистът за албума си "Earth Healer" ("Земен лечител").
 
Той ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 14 септември, след новините в 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички