Пушка пукна: Оратница на 10 години с нов клип и концерти


Пушка пукна: Оратница на 10 години с нов клип и концерти

4205

Оратница – групата, която съживи интереса към българските традиции със своите нестандартни и впечатляващи смесици от фолклорни мелодии и акустично изпълнени електронни стилове, празнува своята 10-годишнина с нов ярък клип и концерт в столичния клуб "Маймунарника" на 20 септември. 
Празникът започва с премиерата на впечатляващия клип към песента "Пушка пукна" - част от последния високо оценен албум на групата "Alter Ethno". Режисираното от Георги Гаврилов (Ge6expir/Remove Remove) видео преплита сцени от Националния исторически музей, автентични български носии, въздействащи танци и непознаващата граници музика на артистите. Поднесена по силно контрастен и ефектен начин, визуализацията помага да вникнем в магичния свят на секстета, който във всяка песен преоткрива възможния живот на фолклорните канони в съвременния свят. Шевицата от музикални жанрове в парчето включва българска народна музика, преплетена с  прогресив рок и електроника. 
"Пушка пукна" е тук!
По случай своята 10-годишнина, освен с нов клип, групата ще празнува и с голям концерт в клуб "Маймунарника", който ще се проведе от 18.00 ч. на 20 септември. Шестимата ще отбележат своя празник с гост-участници, които споделят любовта им към нестандартните етно пътешествия в традиционната музика. На сцената с тях ще се качат хорът Космическите гласове от България, Краси Желязков (Балкански коне) - тамбура, Арнау Гарофе - саксофон, Братя Митеви и ансамбъл Жар. Публиката ще бъде въвлечена в магията на изкуството им и с въздействащ 3D-Mapping, специални визуални ефекти и огнените разказвачи на приказки Fireter
Уникално изживяване за феновете ще бъде и един дигитален експеримент, който Оратница подготвят с платформата Kahoot. Всеки, който изтегли безплатното приложение на телефона си, ще притежава конзола, с която да се включи в интерактивна игра в реално време с групата.
Афтърпартито е поверено на момчетата от High Roll (HMSU / Formation / Technique) – Dimo Panguelov (DJ Mocks) и Martin Popov (DJ Konspirator), които ще продължат пътуването в дълбоките дебри на електронните бас стилове.
На следващия ден, 21 септември, Оратница ще се отправят към Пловдив. Само няколко седмици след  магичния им концерт в Античния театър, те са готови за нова среща с вярната си публика там, а декор отново ще бъдат тепетата в емблематичния бар "Конюшните" в старата част на града.
В последното десетилетие Оратница вкара българския фолклор в клубовете в цялата страна със стотици малки и големи участия, предприе мащабно американско и няколко европейски турнета, получи множество международни признания, научи фестивалната публика в Европа, Азия и Америка да танцуват хоро и да пляска в неравноделни тактове и с трите си албума достигна многократно високи места в световни уърлд мюзик класации.  Оратница са: Християн Георгиев (кавал, вокал, мелодика, тамбура), Георги "Хорхе" Маринов (диджериду, гайда), Петър "Бъни" Йорданов (кахон, тъпан) и Иван "Попа" Господинов (вокал) и певиците Дияна Димитрова и Ася Пинчева.  Концертът в София:

https://www.facebook.com/events/500902833981196/

Концертът в Пловдив:

https://www.facebook.com/events/480772422680507

Оратница

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички