Спечели книгата Естрада и социализъм: Проблясъци!


Спечели книгата Естрада и социализъм: Проблясъци!

3638

Любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението и този път е от нашите приятели в издателство "Рива", в чийто каталог се появи "Естрада и социализъм: Проблясъци", новата книга на професор Розмари Стателова. Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с интригуващата творба. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На каква тема Розмари Стателова беше поканена като лектор на 26-тия Международен музикален фестивал "Откритие" във Варна?

Пишете на ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Estrada

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 00.06 ч. на 1 октомври, вторник.

Успех на всички!*

Професор Розмари Стателова, доктор на изкуствознанието, е изследовател на музиката и музикалната култура с етномузиколожка и културологична ориентация. Членува в Международния съвет за традиционна музика (ICTM) и в Съюза на българските композитори, секция "Музиколози". Автор е на десет книги и стотици студии и статии в областта на популярната музика, младежката музикална култура, музиката на малцинствата и друга актуална музикалнокултурна проблематика. Освен в България, трудовете ѝ са публикувани в Германия, Унгария, Русия, Финландия, Франция, Полша и Хърватия.

В периода от началото на 50-те до 90-те години на ХХ век в България възникна и претърпя голямо развитие едно ярко явление в областта на популярната музика – т.нар. естрадна музика, което придоби изключителна разпространеност. Бяха създадени хиляди и хиляди естрадни песни, дело на български композитори, поети/текстописци, аранжори, певци и инструменталисти, много от които и до днес са в културната памет на хората в страната. За съжаление, това дело остана неотразено в българската книжнина – музиковедска и друга по насоченост. "Естрада и социализъм: Проблясъци" е опит да се запълни в някаква степен тази празнота.

В 200-страничната книга може да откриете любопитни истории от песенния конкурс "Златен Орфей", разговори и разкази за Тончо Русев, Ангел Заберски, Емил Димитров, Лили Иванова, Йорданка Христова, Мими Иванова, Васил Найденов, Михаил Белчев, Здравко Петров, Паша Христова, Вили Казасян и много други български артисти.

Междувременно, все още може да пробвате късмета и да се сдобиете с покана за дългоочаквания концерт на Hooverphonic в столичната зала "Универсиада" на 11 октомври.

Вижте как ТУК    

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.
 
Екипът ни ще се свърже с късметлиите на посочените от тях телефонни номера, за да уточни получаването на наградата.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички