Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Zero Gravity (Rebirth Аnd Evolution) в Картини от една изложба


Zero Gravity (Rebirth Аnd Evolution) в Картини от една изложба

3011

През 2018 г. участниците в италианската симфоник пауър метъл група Rhapsody след множество трансформации решават да се обединят за юбилейно турне по повод на 20-годишнината от издаването на първия им албум, да затворят страницата в съвместната си история и всеки да продължи по своя път.  За първи път от седем години китаристът Luca Turilli свири с певеца Fabio Lione и неочаквано за тях самите откриват, че съвместното им музициране има бъдеще. Неговите основи те полагат с дебютния албум "Zero Gravity (Rebirth Аnd Evolution)", или "Нулева гравитация (Прераждане и Еволюция)" на формацията Turilli /Lione Rhapsody.    Ето какво разказва Luca Turilli в интервю: "Това със сигурност е особен албум за всички нас. Той е с оригинална, разнообразна, модерна, интензивна, симфонична и прогресив рок музика, изградена около вокалните умения и уникалния талант на Fabio. Накратко, това е албум на прехода от пауър/спийд метъл в миналото ни към ново поколение модерен симфоничен метъл, предлагащ ни нови вълнуващи артистични стимули, по-широки перспективи и бъдещи възможности. След прощалното турне приехме да бъдем част от това ново приключение само ако можехме да реализираме дебютен албум като този, по-близо до музиката, която обичаме да слушаме в днешно време. Ние отказахме всякакви компромиси и каквато и да е лесна търговска сделка. Времето тече бързо и в този момент от нашия живот, както винаги досега, избрахме да създадем музика, извираща от сърцето и душата ни, тъй като изкуството винаги трябва да се римува със сърцето. С ниско настроени китари и рифове ала Rammstein, вокални аранжименти ала Queen, прогресивната елегантност на Dream Theatre, мощната, но ефирна и извисена атмосфера на групи като Nightwish и Within Temptation, електронна музика, етноинструменти от различни географски области на нашата прекрасна планета, ние вече нямаме художествени граници, доверяваме се на нашите фенове, и тяхната финансова подкрепа за това е само началото!"
 Fabio Lione допълва: "Zero Gravity (Rebirth Аnd Evolution)" е албумът, който винаги сме искали да направим и е ново начало за нас, наистина има много нови неща вътре и със сигурност нещо уникално и оригинално. Всяка песен предлага различно музикално приключение, този албум е свеж, разнообразен, модерен, интензивен, симфоничен и прогресивен. Сигурен съм, че повечето слушатели ще бъдат изненадани и ще изпитат удоволствие от разнообразието и различните "цветове", които  предлагаме в песните. Благодарение на нашите фенове успяхме да имаме страхотна продукция и перфектен албум, с който да поемем по новия си път с тази уникална група и звук!“ А ето какво съдържат песните по думите на автора на текста и музиката Turilli: "За мен е невъзможно да слушам елементарни текстове. Съдържанието трябва да е наситена с метафори, символика, алегории; всички тези граматически начини да изразите себе си, без да използвате примитивен език. В "Zero Gravity" говорим за наука, метафизика и подобни неща, така че просто би било нелепо да говорим за тези неща, използвайки съвсем елементарен език. Текстовете за мен са много важни, по-важни дори от самата музика.  Няма да чуете истории за дракони, решихме да се настроим към емоционалното изпълнение на Fabio, за да подчертаем текстовете, вдъхновени от свещената геометрия, квантовата физика и тайните на древната мъдрост, разказваща за човека и неговия драматичен процес на самореализация след преживяване на вътрешен трус и непреодолимата необходимост да се придвижи отвъд илюзията на двойствеността. Напомняме и за капаните, свързани с материалните страни на живота, които пречат да се достигне по-високо ниво на съзнание и да се намери неговото място в геометрията на съществуването", завършва Luca Turilli. В записите са привлечени бившите членове на старата Rhapsody Dominique Leurquin, Patrice Guers и Alex Holzwarth, хор и солистите Elize Ryd (Amaranthe), Mark Basile и Simone Mularoni (DGM). Сергей Шишов ще представи "Нулева гравитация (Прераждане и Еволюция)" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" по програма "Хоризонт" по БНР в събота, 28 септември, след новините от 22.00 ч. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички