Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

За Неправилния рап: Браво, господине!


За Неправилния рап: Браво, господине!

4434

Един летен спомен ме връхлита с всичка сила днес! ...Пътуваме към Синеморец, станали сме мегарано, за да имаме поне половин ден за плаж. В бързината сме забравили всякакви провизии, само една бултка с вода и две празни чаши от кафе се мъдрят в колата. "Спри на някоя бензиностанция! Някъде! Умирам от глад!" – примолвам се нервно на спътника ми в живота и колата. "Не си разваляй обяда! Ей го къде е, скоро ще ядем прясна риба!", успокоява ме той, макар да виждам глад и в неговите очи. В този конкретен момент от радиото в колата зазвучават първите акорди на летния хит на Ицо Хазарта "Гладен". СлучаЕнос! Не мисла! Усилвам музиката до дупка и започвам да пея с пълно гърло през прозореца на колата: "Гладеееееен! Разбираш ли, че съм гладеееен!" Този летен спомен тази вечер ще е бъде превърнат в среща от първо лице с негово величество любимият поет на едно цяло поколение – Христо Петров a.k.a. Ицо Хазарта. Часът е към 22.00 и малко. Пред Sofia Live Club тълпа няма - само няколко пушещи люде в очакване старта на концерта. С влизането ни предупреждават, че Ицо ще закъснее с половин час, излизането му е обявено за 22.30 часа. Нито в този момент, нито в заведението после чух или видях някой да мърмори за това оправдано закъснение.  На сцената зад пулта е DJ Cass, редовна участничка в изявите на Хазарта и Ъпсурт. От колоните звучат рап и ар-ен- би – от класиките на Xzibit, Snoop Dog и Dr. Dre, до модерна версия на "Billy Jean" на краля на попа Майкъл Джексън. Тълпата около мен се забавлява, но забелязвам как всички са в една все още тиха еуфория, която бива превърната в силни възгласи (добре, че в Sofia Live Club имат здрави стени!), когато в 23.00 ч. Ицо излиза на сцената с чутовното парче "Хип-хоп". Заедно с него са и момичетата от балет Нова, които до края на вечерта ще сменят поне 10 костюма, кой от кой по-пъстри и шарени.
 "Благодаря ви, че тази вечер сте тук и заедно откриваме сезона в Sofia Live Club! Винаги преди участие тук или ми излиза херпес, или се разболявам. Днес нямам херпес!", споделя Харата, докато бърше потта от челото си с бяла кърпа. "И понеже нищо умно няма да ви кажа, мога да ви попея!" Ето така купонът продължава с "Браво" и личния ми фаворит "Гладен".  В албума "Неправилен рап" има и доста гост изпълнители, но за съжаление не всички ще се качат на сцената с Ицо тази вечер. Yavkata DLG ("Заради тебе") не може да присъства, Bobo е на на друго участие в Пловдив, но тук е Homelesz, за да изпълнят заедно "Имам човек". На края до Ицо застава и Белослава, за да парчето "Хлебарката". Непобедимата карта Хазарта обещава, че в края на вечерта ще обяви как точно ще компенсира липсата на колегите си за съвместни парчета. "Въпреки възрастта си, толкова пластични и винаги верни!", казва Ицо за балет Нова, които излизат на сцената с униформи, жилетки, паравани, екстеншъни и дори надуваеми дюшеци пица! "Аз ще си взема бележка за бялата тениска, че сега съм като Веско Маринов на хип-хопа", споделя зевзекът, докато бърше потно чело с бяла кърпа и подсушава петната от напрежението по тениската си. След около час диво рапиране, подскачане, рецитиране и без капка вода в себе си, Хазарта заявява: "Ами то това беше алмубът. Искате ли още?" Що за въпрос? Разбира се, че искаме. И настъпва моментът да се върнем към хитовете от едно време - за всички фенове на Ъпсурт. Ясно, че след такава събота вечер ще посрещаме неделя сутрин с "Бира и шкембе". Логично - тази вечер подскачането е "Нон стоп". И може да сме гладни физически, ама духовно сме нахранени с рап поезия.  "Както ви обещах, намерил съм начин да ви запозная с всички мои колеги, които тази вечер не можаха да се качат на сцената с мен. Каня ви на 27 декември 2019 в зала 1 на НДК, където ще се опитаме да направим едно запомнящо се участие с Бобо, Белослава, Homelesz, Yavkata, DJ Cass и разбира се – балета Нова, въпреки възрастта им!"  След подобно обещание за концерта "Опознай Ицо преди да съдиш Хазарта" мога да кажа само едно: Браво, господине!  Сетлист: Хип-хопБравоГладенЗаради тебе (feat Yavkata DLG)Светещи жилеткиНафтаИмам човек (Homelesz)Нон стоп 2008ИзвестнаРадост feat BoboЗаради тебе 2Хлебарката feat Белослава Encore: Неделя сутрин (Ъпсурт)Нон стоп (Ъпсурт)Чекай малко (Ъпсурт)Гладен feat Надуваеми пици ;)Браво Снимки на Иво Стоянов  - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички