Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Завръщане в джунглата с Chase And Status


Завръщане в джунглата с Chase And Status

3792

Спадам към възрастова група над 30 (+1). Тоест, имам богат опит с ходенето по клубове, партита, концерти, фестивали, спането на палатка, неспането изобщо, подскачане с всякакви контузии, танцуване под луна, звезди, слънце енд соу он...  И си признавам, че последно съм била на H.M.S.U. парти преди около 2 години. Не за друго, но започнах да се изморявам, видях повечето си любими артисти поне по два пъти и за да запазя тръпката от ходене на партита, разредих. Тази вечер обаче няма да пропусна! Не само защото доказаните купонджии H.M.S.U. са организатори, а и тъй като не съм била в Music Jam, новата перла на нощния живот в София, както наричат клуба. С Chase & Status пък не съм се срещала от лятото на 2016-та по време на Sea Dance Festival в Черна гора. Тази година UKF отбеляза своята 10-годишнина с много силни имена на сцената на Exit Festival в Сърбия, сред които бяха и британците. За съжаление, не бях сред присъствалите на това събитие. Затова днес ще си взема поне малка част от пропуснатото. Тъкмо сме пристигнали пред Music Jam, а на мен ми прави впечатление колко много хора има. Ама наистина много! Важно е да ви кажа, че тази вечер партито е разделено в две зали. Официалното отваряне на вратите на клуба е отбелязано за 22.00 часа и доколкото чувам от околните, всичко се движи по график: Горен етаж:22.30 ч. - 23.30 ч. – Exo23.30 ч. - 00.30 ч. - acidtrip00.30 ч. - 02.00 ч. - High Roll02.00 ч. - 03.30 ч. - Chase & Status DJ Sеt & MC Rage03.30 ч. - 04.45 ч. - L 3304.45 ч. - 06.00 ч. – Ogonek
Долен етаж:22.00 ч. - 23.15 ч. - Hydrashock23.15 ч. - 00.30 ч. - Targy00.30 ч. - 02.00 ч. - CZA02.00 ч. - 03.15 ч. - Monotype03.15 ч. - 04.30 ч. – Faith
Сцената в голямата зала, която много прилича на театър (по-възрастните го помнят като кино "Македония", по-младите - като клуб Black Box - б.р.), е заета от High Roll. През това време телефонът ми изпраща нотификация, че Chase и MC Rage са кацнали вече на наша земя. Явно британското дуо е изпратило само един представител, но това не значи, че партито няма да е на ниво. Дори не знам дали е нужно да ви представям едни от най-ярките имена на световната денс сцена през последните 15 години, а именно - Милтън (Chase) и Кенард (Status). Събират се в Лондон, а любовта към музиката и талантът им ги изстрелват към върха. За мен най-силен сред албумите им си остава "No More Idols" (2011). В него звучат редица славни британски вокалисти: Delilah, Dizzie Rascal, Takura, Tampa T, Tinie Tempah и други. Това изстрелва двамата до неочаквани висини и ги превръща в мултимилионен проект, за който всички говорят. 
В края на май тази година се появи и дългоочакваният им нов албум, с който те победоносно възродиха джънгъл музиката. И той (RTRN II JUNGLE) ги изстреля отново на върха, а дуото бе поканено на всички фестивали, партита, социални мрежи. А това, че днес, 18 октомври, са пред нас, въпреки натовареният си график, е заслуга изцяло на неуморните H.M.S.U. Но да се върнем към вайба в клуба. 
Chase, без Status, и контактният MC Rage трябва да се появят на голямата сцена точно в 02.00 ч. И като в приказките – тиквата става каляска, клубът става бална зала, тълпата се отдава на звуците на "Shut Up". Парчето обаче предизвиква обратен ефект и вместо да "млъкнат" всички в залата викат. Температурите дори на втория етаж се усещат като в тропичен към субтропичен пояс – топло и влажно като в джунгла. Chase e зад пулта и пуска едно след друго парчетата от новия албум, а MC Rage води публиката към сигурен екстаз с рапирането си. На екрана зад гърба на двамата се прожектират различни ефекти и надписи, които допринасят за екстаза на сетивата.
"София, има ли бас?" – пита MC Rage, преди да забие следващото парче от RTRN II JUNGLE. Има бас, човеко, и той не е само в ушите ни. Ние си го носим в сърцата, тече ни във вените. Защото музиката на Chase & Status трябва да се усети, не може просто да я слушаш. А и в нея има една доза болка и романтика, които не всеки може да усети или чуе. Но, ако можете да си пуснете техните парчета в моменти на голяма радост или тъга, ще се убедите, че те лекуват. Ей такава е и джънгъл музиката им от новия албнум – освобождаваща сетивата.
В шеги и закачки, в много потене, в малко блъскане и здраво викане минава час и половина, който британците са отделили за нас. Само че няма да се си заминат току така. След като пускат "Heater", "Program", "Retreat 2018", "Delete", е време да се отдадем на безспорните хитове "International", "No Problem", "Know Your Name" и закриващия елемент и мой личен фаворит – "Time". 
Часът е след 3.30. Аз вече твърдя, че съм стара за такива партита, но сърцето ми казва друго – то просто си тупти в ритъм с музиката и е предоволно от срещата тази вечер.  ...И така до следващата среща, която няма да откажа!
Снимки на Иво Стоянов   - в секцията "Галерия"

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички