Сборище на гиганти за ЧРД на Аларма Пънк Джаз


Сборище на гиганти за ЧРД на Аларма Пънк Джаз

3425

Както вече MySound.bg съобщи, колосът Мик Харви (Mick Harvey) (на снимката) пристига в София за 11-ия рожден ден на "Аларма Пънк Джаз".

Концертът му е в голямата зала на клуб Mixtape 5 на 29 октомври 2019 (вторник). Знаковият за австралийската рок-ен-рол сцена колорит, съосновател на The Bad Seeds, Birthday Party и The Boys Next Door, работил рамо до рамо с Ник Кейв повече от четвърт век, идва за първи път в София със своето солово творчество. И с "дясната си ръка" -  мултиинструменталиста от МелбърнДжей Пи Шайлоу (тук китара и беквокали), Глен Люис от The Cambodian Space Project (бас) и Стив Шели, познат на публиката от Sonic Youth, на барабаните.

Това сборище на гиганти всъщност ще представи от 21.00 ч. до полунощ две програми: първо песните на Джей Пи Шайлоу от излезлия този месец нов негов албум "Invisible You" (където Харви е клавирист), и веднага след това – богат репертоар от 40-годишната музикална история на Мик Харви. Това означава солово композиции от последните му албуми като сингър-сонграйтър: "Sketches From The Book Of Dead" (2011), "Four (Acts Of Love)" (2013) и "The Fall And Rise Of Edgar Bourchier And The Horrors Of War" (2018) – съвместно дело на Харви и Кристофър Ричард Баркър, създали заедно фикционалния образ на Едгар Буршиер, поет от времето на Първата световна война… Но също така, разбира се, ще има и песни от четирите албума на Мик, интерпретиращи творчеството на митичния Серж Генсбур, филмова инструментална музика, а… надяваме се, и някоя и друга песен на The Bad Seeds.

След като напуска Ник Кейв и Bad Seeds преди десетилетие, Харви работи усилено и със съименничката си (без роднинска връзка) Пи Джей Харви. Достатъчно е да споменем само албумите ѝ "Let England Shake" (2011) и "The Hope Six Demolition Project" (2016), а тя самата композира за него песента "Slow-Motion-Movie-Star", записана още през далечната 2007 година. Джей Пи Шайлоу пък, който освен китарист и певец е още удивителен цигулар, акордеонист и органист, е откритие за световната сцена, направено от самия Роуланд С. Хауърд.

Събитието се организира от радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР, който същата седмица чества 11 години от създаването си. Мик Харви е третият и най-значим засега член на Ник Кейв & The Bad Seeds, който гостува на фестивала, след множеството участия на Хюго Рейс и скорошния гастрол на бруклинската индийка Шилпа Рей, откритие на Ник Кейв за голямата сцена.

Билети по 28 лева има онлайн в системата на EpayGohttps://epaygo.bg/1642539116 и на касите на EasyPay в цялата страна. На входа ще са по 30 лв.

И-и-и… Един специален подарък за публиката на "Аларма": безплатен концерт на Анна Бо и Ноктерн (Nocktern) в малката зала на клуб Mixtape 5 от 19.30 ч. до 21.00 ч. същия ден за отваряне на вечерта за Мик Харви и Джей Пи Шайлоу с начало непосредствено след това - в 21. 00 ч.

Анна Бо е сред най-интересните имена на новата българска инди-/дрийм-поп сцена. Академична пианистка, сингър-сонграйтър - автор на текстове, не по-малко забележителни от музиката в песните ѝ, диджей-селектор и откривателка на нова музика, а от тази година част от екипа на Falshimento, Aнна Бо участва вече за трети път на специално събитие на "Аларма Пънк Джаз" (първият път беше преди година, когато с квартета си откри вечерта за американската ноу уейв легенда Лидия Ланч, а вторият - това лято: на сцената преди рок-ен-рол индийката Шилпа Рей.

Късометражното издание на Анна Бо "Dark Days", първо от албума ѝ "Songs Of The Melancholic Princess" насам, излиза паралелно на касета и в bandcamp в деня на концерта. Анна Бо ще бъде съпроводена от оригиналните членове на нейния квартет - Георги Малчев (китари) и Иван Шентов (бас), а специален гост на барабаните ще бъде Деян Драгиев-Даката, който свири на повечето от песните в дебютния ѝ албум.

На сцената преди тях ще се представи друг клавирен герой от по-интересната нова българска сцена – Nocktern (Стоимен Стоянов), който отдавна не е гостувал гост на "Аларма". Припомняме, че в рамките на фестивала и концертната серия е участвал заедно с Йозеф ван Висем, Kayo Dot, 2henning и Eyot, а през 2016 година избра да презентира концертно първия си албум именно в рамите на "Аларма Пънк Джаз".

Събитието в голямата зала: https://www.facebook.com/events/684641745346411

Събитието за малката зала: https://www.facebook.com/events/480446302565112

Повече информация: https://www.facebook.com/alarmafest

YouTube:

- Mick Harvey: https://www.youtube.com/watch?v=GoFqH4oekOM

- J.P.Shilo: https://www.youtube.com/watch?v=ww8YOP63SqI

- Nocktern: https://www.youtube.com/watch?v=YqNvqbtE9LY

- Anna Bo: https://www.youtube.com/watch?v=ywomvj5H6T8

Клуб Mixtape 5 е на булевард "България" 1, подлез "Галерия".

Снимка: L.J.Spruyt Photography

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички