Любэ с юбилейни концерти 30 години в София, Пловдив и Варна


Любэ с юбилейни концерти 30 години в София, Пловдив и Варна

2944

Емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – група Любэ, ще взриви родната публика във Варна, Пловдив и София през декември.  Концертите са (както следва): Варна ДКС на 5 декември, зала "Сила" в Пловдив (6 декември) и София НДК зала 1 (7 декември). Гастролът по повод 30-годишнината на бандата у нас е организиран от DeGris Events. В репертоара са както най-популярните песни на състава, сред които "Комбат", "Солдат", "Там за туманами", "Песня о звёздах", "Позови меня тихо по имени", така и нови парчета.  

Музикантите са сред популярните лица на руската култура по цял свят, а творчеството им хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Групата се състои от шестима музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, народен артист на Русия.  Създател е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на формацията. В началото на 1989 г. Любэ записва първите си песни – "Либерци" и "Батька Махно". Същата година започват първите турнета заедно с Коледни срещи и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента "Горе вдясно" Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка. Бандата има 16 студийни албума, изнесла е концерти в целия свят. През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации  с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател. Почитател на Любэ е и президентът на Русия Владимир Путин
Билети - в цялата страна чрез мрежата на Eventim, OMV, Office 1, Orange и "Технополис".
Деца до 7-годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място.  Организаторите молят учтиво  родителите/ придружителите да носят копие от акта за раждане на детето.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички