Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Музата на Дейвид Линч Криста Бел долита в София този петък


Музата на Дейвид Линч Криста Бел долита в София този петък

3084

Есенното европейско турне на "музата на режисьора Дейвид Линч" Криста Бел и нейния квартет започва тази седмица. Както MySound.bg нееднократано писа, третата дата от него е в София – този петък, на 8 ноември, в Голямата зала на клуб Mixtape 5 и е единственият концерт на Балканите, ако не броим Атина, припомнят организаторите от радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР, който този месец чества 11 години от създаването си. Както и преди две години (през 2017, годината на новия "Туин Пийкс"), така и сега, през 2019-та, годината, в която Линч беше удостоен с "Оскар" за цялостно творчество, неговото голямо откритие за световната музикална сцена Криста Бел ще представи на софийската публика музика както от съвместните си два албума с него, така и от новите си издания.
Тази пролет излезе и четвъртият ѝ пълнометражен албум "Feels Like Love", песен от който даде името на нейното настоящо турне Time Never Dies. Криста Бел, която изигра специален агент Тами Престън в третия сезон на "Туин Пийкс", започва музикалната си кариера през 90-те с джипси-суинг формацията от родния ѝ Остин, щата Тексас, 8½ Souvenirs (име, почитащо както Фелини, така и Грапели). Първата ѝ по-сериозна работа с Линч е във филма "Inland Empire" (2006) – неин е разтърсващият глас в песента "Poilish Poem". Следват албумите "This Train" (2011) и късометражният "Somewhere In The Nowhere" (2016), където Линч освен съавтор и продуцент, е още и китарист. С тях Криста Бел се нарежда сред плеядата от удивителни женски гласове във вселената на Дейвид Линч (ще споменем само още Джули Круз и Ребека дел Рио и това ще е напълно достатъчно). Съвместната работа на двамата продължава в киното, докато със следващия си диск ("We Dissolve" от 2017, който също беше изсвирен в своята цялост в София, пак по покана на "Аларма Пънк Джаз" преди две години) Криста Бел пое в една малко по-нова посока – там продуцент вече беше дългогодишният сподвижник на Пи Джей Харви Джон Париш, а в записите участваха Ейдриън Ътли от Portishead, Джеф Даунс от Yes и Asia и Стивън О‘Мали от Sunn O))).
В новия албум "Feels Like Love" сякаш преднамерено няма звездни гости от тази величина, като в деветте песни се дава много повече пространство и свобода за изява на собствените магични сили – на Криста Бел и на музикантите в нейния оригинален квартет – Кристофър Смарт (бас и съавтор на повечето от парчетата в последните два проекта), Джейсън Олтман (барабани) и Джон Санчес (когото ще гледаме за първи път на българска територия) – китари. Три от песните вече познаваме и от късометражното ѝ издание, излязло няколко месеца след първия ѝ концерт у нас – това са "52 Hz", "Everest" и вдъхновената от "Туин Пийкс" "Blue Rose". Сред безспорните хитове в албума са още "Time Never Dies", заглавната "Feels Like Love" и финалната "Vanish", въпреки че в този запис сякаш няма песни, които да не са хитови… Оставяме си място и за изненада в петък, разбира се: нали помните как преди две години съвсем неочаквано изсвириха на бис "Do You Love Me?" на Ник Кейв?
Вратите на голямата зала в клуб Mixtape 5 отварят точно в 21.00 ч. В 21.15 ч. вечерта започва с подгряващия артист Mytrip – дарк-дроун-ембиънт амплоато на музиканта-композитор-продуцент Ангел Симитчиев, откривал за всеобщи любимци като Lamb и Nadja, записвал с Иван Шопов и Тим Холхаус и създател на лейбъла за авангардна електронна музика Amek. Квартетът на Криста Бел ще излезе на сцената точно в 22.00 ч. Афтърпартито започва в полунощ в "Габа Бар" и ще продължи до зори. 
Билети  – 28/30 лева има онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. Mixtape 5 е на булевард "България" 1, подлез "Галерия". Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/851680435202838

Повече информация: https://www.facebook.com/alarmafest

Видео от концерта на Криста Бел в София през 2017 г.:
https://www.youtube.com/watch?v=iqfmxEyEBDg - PinkRoom/ Angel Star (Live @ Alarma Punk Jazz) Снимка: Елиас Тахан

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички