Втори концерт на Akua Naru в Sofia Live Club: The Blackest Joy


Втори концерт на Akua Naru в Sofia Live Club: The Blackest Joy

3100

След изключително успешния си концерт в Sofia Live Club през 2016 година, Akua Naru идва за втори гиг в София.  Певицата ще представи своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми, както и последния си албум "The Blackest Joy", в популярното столично заведение на 28 декември.
През ноември 2016-та черната перла гостува за първи път в България и буквално взриви сцената на Sofia Live Club. Събитието бе разпродадено за дни, а изживяването - наелектризиращо.
Израснала в Ню Хейвън, Кънектикът, младата вокалистка пее от дете, а за вдъхновение ѝ служат силните жени от черната общност. Неслучайно текстовете ѝ са политически ориентирани. Още с издаването на първия си албум "The Journey Aflame" (2011) Akua Naru извоюва своята ключова позиция сред соул и хип-хоп артистите и се превърна в пример за всичко, което една жена може да постигне като част от тази сцена. Сингълът "The World Is Listening" бързо заема челни позиции в класациите за независима музика в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа, но и получава първокласни рецензии от хип-хоп и джаз критици от Ню Йорк до Москва. Накратко, Akua Naru постига целта си – всички я слушат. 
През годините красивата изпълнителка обикаля света и заразява публиката със своите енергични и емблематични майсторски рими, подсилени с барабани, клавишни, саксофон, китара, бас и грамофони, поднесени умело от бенда на певицата.
Akua Naru се е изявявала със световноизвестния пионер на афробийта и барабанист на Fela KutiTony Allen. Участвала е в турнето на Lords Оf The Underground, делила е сцената с Patrice, Tete, Wax Taylor, Ursula Rucker, Blitz Тhe Ambassador. Работила е още с Tuneyards, Angelique Kidjo, както и с добре познатия Ahmir "Questlove" Thompson – един от основателите на The Roots.
"The Miner’s Canary" е албумът, който я нарежда сред кралиците на женския хип-хоп и соул, редом до иконите на 90-те. Дискът е записан на живо за две години и бързо посреща позитивни реакции от страна на слушателите. Музиката е продуцирана почти изцяло от Naru и представя емоционалното ѝ отношение в израз на политическа проницателна и многопластова лирика. 
Последното ѝ издание "The Blackest Joy" се появи през пролетта на 2018 година. Посланието му послужи като творчески изказ за тези, които не са могли да се изразят през годините.
Билети - в мрежата на Еventim.bg на цена 30 лева, като не гарантират седящо място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички