Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Втори концерт на Akua Naru в Sofia Live Club: The Blackest Joy


Втори концерт на Akua Naru в Sofia Live Club: The Blackest Joy

3106

След изключително успешния си концерт в Sofia Live Club през 2016 година, Akua Naru идва за втори гиг в София.  Певицата ще представи своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми, както и последния си албум "The Blackest Joy", в популярното столично заведение на 28 декември.
През ноември 2016-та черната перла гостува за първи път в България и буквално взриви сцената на Sofia Live Club. Събитието бе разпродадено за дни, а изживяването - наелектризиращо.
Израснала в Ню Хейвън, Кънектикът, младата вокалистка пее от дете, а за вдъхновение ѝ служат силните жени от черната общност. Неслучайно текстовете ѝ са политически ориентирани. Още с издаването на първия си албум "The Journey Aflame" (2011) Akua Naru извоюва своята ключова позиция сред соул и хип-хоп артистите и се превърна в пример за всичко, което една жена може да постигне като част от тази сцена. Сингълът "The World Is Listening" бързо заема челни позиции в класациите за независима музика в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа, но и получава първокласни рецензии от хип-хоп и джаз критици от Ню Йорк до Москва. Накратко, Akua Naru постига целта си – всички я слушат. 
През годините красивата изпълнителка обикаля света и заразява публиката със своите енергични и емблематични майсторски рими, подсилени с барабани, клавишни, саксофон, китара, бас и грамофони, поднесени умело от бенда на певицата.
Akua Naru се е изявявала със световноизвестния пионер на афробийта и барабанист на Fela KutiTony Allen. Участвала е в турнето на Lords Оf The Underground, делила е сцената с Patrice, Tete, Wax Taylor, Ursula Rucker, Blitz Тhe Ambassador. Работила е още с Tuneyards, Angelique Kidjo, както и с добре познатия Ahmir "Questlove" Thompson – един от основателите на The Roots.
"The Miner’s Canary" е албумът, който я нарежда сред кралиците на женския хип-хоп и соул, редом до иконите на 90-те. Дискът е записан на живо за две години и бързо посреща позитивни реакции от страна на слушателите. Музиката е продуцирана почти изцяло от Naru и представя емоционалното ѝ отношение в израз на политическа проницателна и многопластова лирика. 
Последното ѝ издание "The Blackest Joy" се появи през пролетта на 2018 година. Посланието му послужи като творчески изказ за тези, които не са могли да се изразят през годините.
Билети - в мрежата на Еventim.bg на цена 30 лева, като не гарантират седящо място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички