Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Тоя влак за Бургас

02.12.2019   MySound.bg
Руслан Карагьозов

Композиторът Руслан Карагьозов ще представи новия си албум "Тоя влак за Бургас" в навечерието на Никулден.

Концертът е в ДТ "Адриана Будевска" в Бургас от 18.30 часа на 2 декември, понеделник, при вход свободен. Дискът с авторски песни, озаглавен по едноименното стихотворение на Христо Фотев, е част от празничната програма на община Бургас за Никулден.

На сцената на театър "Адриана Будевска" ще се качат изпълнителите Георги Дюлгеров, Гергана Великова, Мина Пенкова, група Петте сезона със специалното участие на Дани Милев. В  изданието са десет песни, написани от Руслан Карагьозов. Четири от тях са съвсем нови и в изпълнение на Георги Дюлгеров - "Тоя влак за Бургас", "Думи две", "Любов по 100" и "Нощно море". Две от десетте пиеси са с нов аранжимент, направен от Дани Милев.

Включена е и "Пепел е любовта", която Ваня Костова изпя преди няколко години в конкурса "Бургас и морето". Този път познатата и обичана песен е с нов аранжимент и е изпълнена от друго бургаско име - певицата Гергана Великова. В него е и "Тоя влак за Бургас" по стихотворението на Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров, която бе представена за първи път в тазгодишния конкурс "Бургас и морето" и спечели трето място. Други добре познати мелодии в диска са "Докато съмне", изпълнявана от Нели Рангелова, но сега е с нов аранжимент на Красимир Гюлмезов и изпята от Георги Дюлгеров, "Докато сме млади", изпълнена от Мина Пенкова от Петте сезона на фестивала "Пирин фолк" през 2010 година, по текст на Ваньо Вълчев и "Добър вечер, добър ден", представена от Тони Димитрова по текст на Гриша Трифонов.

Освен великолепните стихове на Христо Фотев, Ваньо Вълчев и Гриша Трифонов, текстовете на останалите песни също са поверени на именити и обичани поети - Пейо Пантелеев, Лили Димова, Иван Ненков и други. Оформлението и дизайна на обложката е дело на Янимир Маджаров. "Тоя влак за Бургас" съдържа още инструментали на всички десет авторски песни за улеснение на всички, които искат да пеят и обичат стойностната българска музика.

Композиторът ще предостави албума на бургаските читалища "Фар", "Пробуда", "Изгрев" и други, както и на НУМСИ "Панчо Владигеров", за да бъдат ползвани от прохождащите млади изпълнители. 2111
100%
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930