Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Тоя влак за Бургас


Тоя влак за Бургас

3791

Композиторът Руслан Карагьозов ще представи новия си албум "Тоя влак за Бургас" в навечерието на Никулден.

Концертът е в ДТ "Адриана Будевска" в Бургас от 18.30 часа на 2 декември, понеделник, при вход свободен. Дискът с авторски песни, озаглавен по едноименното стихотворение на Христо Фотев, е част от празничната програма на община Бургас за Никулден.

На сцената на театър "Адриана Будевска" ще се качат изпълнителите Георги Дюлгеров, Гергана Великова, Мина Пенкова, група Петте сезона със специалното участие на Дани Милев. В  изданието са десет песни, написани от Руслан Карагьозов. Четири от тях са съвсем нови и в изпълнение на Георги Дюлгеров - "Тоя влак за Бургас", "Думи две", "Любов по 100" и "Нощно море". Две от десетте пиеси са с нов аранжимент, направен от Дани Милев.

Включена е и "Пепел е любовта", която Ваня Костова изпя преди няколко години в конкурса "Бургас и морето". Този път познатата и обичана песен е с нов аранжимент и е изпълнена от друго бургаско име - певицата Гергана Великова. В него е и "Тоя влак за Бургас" по стихотворението на Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров, която бе представена за първи път в тазгодишния конкурс "Бургас и морето" и спечели трето място. Други добре познати мелодии в диска са "Докато съмне", изпълнявана от Нели Рангелова, но сега е с нов аранжимент на Красимир Гюлмезов и изпята от Георги Дюлгеров, "Докато сме млади", изпълнена от Мина Пенкова от Петте сезона на фестивала "Пирин фолк" през 2010 година, по текст на Ваньо Вълчев и "Добър вечер, добър ден", представена от Тони Димитрова по текст на Гриша Трифонов.

Освен великолепните стихове на Христо Фотев, Ваньо Вълчев и Гриша Трифонов, текстовете на останалите песни също са поверени на именити и обичани поети - Пейо Пантелеев, Лили Димова, Иван Ненков и други. Оформлението и дизайна на обложката е дело на Янимир Маджаров. "Тоя влак за Бургас" съдържа още инструментали на всички десет авторски песни за улеснение на всички, които искат да пеят и обичат стойностната българска музика.

Композиторът ще предостави албума на бургаските читалища "Фар", "Пробуда", "Изгрев" и други, както и на НУМСИ "Панчо Владигеров", за да бъдат ползвани от прохождащите млади изпълнители.



 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички