Подари за Коледа пролетно изживяване


Подари за Коледа пролетно изживяване

3218

"Кантус Фирмус" пусна в продажба билети за новия си мултимедиен концерт "Кино и класика" в  навечерието на Коледа.  Под мотото "Подари за Коледа пролетно изживяване" организаторите предлагат на меломаните да зарадват любим човек с нестандартен подарък – билет за концерт от "Европейския музикален фестивал" през пролетта на 2020 година. Програмата съчетава популярни класически инструментални пиеси и любима филмова  музика, която също вече се е превърнала в класика. Кратки видеоклипове с откъси от лентите и други атрактивни визуални ефекти ще подсилват въздействието на изпълненията, а на сцената ще излязат талантливите наши музиканти Мила Георгиева (цигулка), Георги Черкин (пиано) и Оркестърът на Класик FM радио с диригент Максим Ешкенази. Пиесите са аранжирани специално за програмата от Георги Черкин, а мултимедията е дело на актьора Иван Юруков. Събитието ще се състои на 8 април от 19.30 ч. в зала "България" като част от програмата на "Европейския музикален фестивал", който по традиция се реализира с подкрепата на Столичната община, Министерството на културата и в партньорство със Софийската филхармонияПроектът "Кино и класика" се реализира за трети пореден път. През 2014 и 2016 година Оркестърът на Класик FM радио представи с огромен успех първите две продукции под същото заглавие. Новата програма ще предложи класически пиеси, които завладяват  емоциите с прекрасна мелодичност и виртуозна бравурност – рядко изпълняваното "Дивертименто брилянте" за пиано и оркестър от Михаил Глинка, "Интродукция и рондо капричиозо" за цигулка и оркестър от Камий Сен-Санс и "Април" из "Годишните времена" на Чайковски. "Малка нощна музика" от Моцарт и "Simple Symphony" от Бритън също ще очароват почитателите на популярната класика. А кинолюбителите ще имат възможност да чуят нови аранжименти на любимите музикални образи Йода, Люк и Лея, Хари Потър, Джак Спароу от "Карибски пирати" и други герои от големия екран.  
Цигуларката Мила Георгиева за първи път се включва в проекта "Кино и класика" и е очарована от мелодиите на Джон Уилямс. Популярните теми от "Междузвездни войни" са любими и на трите ѝ деца, които живеят в Лондон, но винаги присъстват на концертите на майка си в България. Мила Георгиева е дългогодишен концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт. Активната ѝ кариера на солист е свързана с престижни европейски оркестри като "Гевандхаус" - Лайпциг, Бамбергския симфоничен оркестър, Цюрихския камерен оркестър и др. През последните години тя има множество успешни изяви в Европа и България. Носител е на престижната награда "Кристална лира". Максим Ешкенази и Георги Черкин са част от "Кино и класика" от самото създаване през 2014 година. Георги всеки път изненадва публиката с нови оригинални аранжименти на филмовите хитове. Той е възпитаник на НМУ "Л. Пипков" и НМА в София, както и на академията "Санта Чечилия" в Рим. Кариерата му е свързана с концерти в залите Auditorio в Рим, Musikhalle в Хамбург, Convention Center в Окинава, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк, Palais des Beaux Arts в Брюксел и др. Изнасял е клавирни рецитали в Рим, Париж, Берлин, Прага, Варшава, Москва, Братислава и др. С Филхармоничния камерен оркестър – Берлин той изнася концерти в Унгария, Полша, Русия и Германия на престижните сцени на Берлинската филхармония и "Гевандхаус", Лайпциг.  
Максим Ешкенази дирижира много концерти с филмова музика в последните години и притежава огромна колекция от филмови партитури. Той развива своята музикална кариера в САЩ и България, като изнася много концерти и работи активно с млади музиканти. Ешкенази работи в училището за сценични изкуства "Колбърн", където понастоящем е музикален директор, диригент на камерния оркестър и симфоничния оркестър на училището, както и асистент диригент на консерваторията "Колбърн". В допълнение към дирижирането, Максим Ешкенази е съветник и консултант на детските програми "Фортисимо в клас" и "Фортисимо Фамилия", които основава в България. От 2010 г. той е движеща фигура в организирането на ежегодния фестивал за популярна класическа музика "Фортисимо Фест".   Билетите за концерта "Кино и класика" на цени от 15 до 40 лв. са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на http://ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички