Шест български банди в трибюта за Chuck Schuldiner


Шест български банди в трибюта за Chuck Schuldiner

3241

Някои от най-добрите и обичани групи от българската дет метъл сцена се качват заедно на сцената в клуб Live & Loud на 14 декември за традиционното честване на музикалното наследство на Chuck Schuldiner.  Ден след като се навършват 18 години от смъртта му, The Revenge Project, Hyperborea, Historian, Impenitence, Hecktic и Human се събират за майсторски трибют в София.  
The Revenge Project е една от най-влиятелните български дет метъл групи, създадена е в Бургас през 2000 година и е свирила на концерти и фестивали с Vader, Destruction, Paul Di’Anno, Amorphis, Rage, Abbath, Esoteric, Rotting Christ и други. Музикантите имат чисто нов албум – "Deceit-Demise", и не са свирили в столицата от февруари.  Традиционният трибют за Chuck Schuldiner не може да мине и без една от най-солидните и любими дет метъл банди в у нас - Hyperborea. Бандата, която гради фен маса основно с класните си лайвове, има нов албум от миналия месец. "Umbra" излезе официално в целия свят от испанския лейбъл Аrt Gates Records.  Проектът Historian се ражда през 2013 година първоначално заради блек метъл конкурс, а от 2017-та  е активно концертираща група, отлично разпознаваема на нашата сценa. Meлодичната блек дет метъл формация на Ники Велев има категорично силна година, a издаването на първия им албум предстои съвсем скоро.  Impenitence е от софийските дет метъл банди с класическо агресивно и технично звучене и от 2007 година не спират да търси автентичния екстремен метъл на новото хилядолетие.    Hecktic e дет/траш метъл дружина от София, която е била на една сцена с At The Gates, Warbringer, Sinister, Bio-Cancer, Chronosphere и други. Hecktic печелят втора награда на W:O:A Metal Battle Bulgaria 2017 г.: ко-хедлайн позиция на фестивала Sea Of Black същата година.  A "Nous", техният първи дългосвирещ албум, излезе неотдавна. В трибюта за Chuck Schuldiner дебют правят младите лъвчета от София Human - band. Сериозно повлияни и вдъхновени от Death и Control Denied, Иван, Боян, Ханко и Евтим се включват като най-младите участници в концерта на 14 декември.
Билети може да намерите на Eventim.bg и на Bilet.bg Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/423204131671833

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички