Виж кой спечели книгата Sabbath Bloody Sabbath


Виж кой спечели книгата Sabbath Bloody Sabbath

3370

Поредното издание на специалното коледно-новогодишно издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели в издателство Addix, в чийто каталог се появи "Sabbath Bloody Sabbath". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с интригуващата книга на Джоел Макайвър. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича риалитито по MTV, с което фронтменът на Блек Сабат Ози Осбърн и съпругата му Шарън придобиха култов статут и се превърнаха в любимци на Америка?

Вярното е: The Osbournes

Честито на Любка Барбутова и Никола Тонев

"Sabbath Bloody Sabbath" е поредното меломанско издание в каталога на Addix.
 
Книгата е дълго и вълнуващо пътуване, което започва от 1969 година със съпътстващи кризи, конфликти и възходи на групата до наши дни. Многобройните разкази, спомени и факти, споделени от всички хора, които са били преки свидетели на събитията около Sabbath, превръщат тези 444 страници в ценни за всеки фен.

Джоел Макайвър е автор на книгите "Истината за Metallica", "Кървавият райх на Slayer" и "To Live Is To Die", издадени на български език от Addix.

"Метъл групите и поджанровете на този стил започват своето развитие от едно-единствено място: четирима младежи от мрачния Бирмингам, които кръщават групата си на един италиански филм на ужасите от 1963 година. Ози, Тони, Гийзър и Бил променят изцяло хардрок музиката, а по този начин и цялата история на метъла, с което завинаги се издигнаха и обезсмъртиха!", казва Ларс Улрих от Metallica.

Ето как списание Kerrang! започва своя публикация "Топ 40 на най-великите случки в рок-ен-рола":

1. Първите 38 секунди от албума "Black Sabbath"

Февруари 1970 година. Това може и да не е точната рождена дата на хеви метъла, но във всеки случай е поне отправната точка за появяването му в една от най-базовите форми - Блек Сабат. Най-великата и най-мрачната от всички възможни тежки групи записва дебютния си албум и залага с него една матрица, която тегне върху другите вече почти 50 години. Забелязвайки колко много хора се отправят към киносалоните с една-едничка цел - да си изкарат акъла от страх на поредния хорър филм, Блек Сабат стилизират музиката си по подобен начин и вкарват в интрото на своето парче-програма звука от плющящ дъжд, виещ вятър, гръмотевици и глухи, бавни камбани - предзнаменование на злото. Последвалият шум ще заглъхва десетилетия напред и ще внушава страх от Бога на всеки, който го е чул. От резултата е впечатлен дори фронтменът Ози Осбърн - или поне родителите му. "Взех плочата да я пусна на мама и татко и те направо не можаха да повярват, когато чуха църковните камбани и виелицата в началото", спомня си той. "Баща ми се развика - "абе, на какво прилича това, копеле гадно?!" В края на краищата ме изхвърлиха от къщи заради тая работа!"

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички