Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

ФСБ с ексклузивен клубен концерт в Sofia Live Club


ФСБ с ексклузивен клубен концерт в Sofia Live Club

3664

ФСБ – легендарните рок музиканти се събират за първи клубен концерт след повече от 40 години творческа дейност Есклузивното меломанско събитие е в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 3 април. Единствената българска група с награда "Грами" ще се качи на сцената на най-добрия клуб за музика на живо у нас по покана на неговата управа.  ФСБ е създадена през 1975 година от трима музиканти, току-що завършили Музикалната академия и поели по пътя на своите музикални идеи и мечти. Румен Бояджиев – синтесайзъри и вокал, Константин Цеков – клавишни и вокал и Александър Бахаров – бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас. През 1979 година триото става квинтет с привличането на Иван Лечев – китара и цигулка и Петър Славов – барабани, а след 1983 г.,  с напускането на Александър Бахаров, Ивайло Крайчовски поема баса. Формацията се превръща в символ на висок професионализъм и в най-атрактивната българска концертна група, следвана възторжено от вече четири поколения почитатели.
След многобройни издадени сингли и албуми, хиляди концерти, участия в световни рок фестивали, рок клубове, филми и музикални програми, музиката на ФСБ звучи все така актуално, не губи своята значимост и послание. 
През годините музикантите получават много престижни музикални награди, които продължават да доказват твърдението, че са все така "Високо, високо, високо" … През 1990 година получават и статуетката на наградите "Грами" (съвместно с Хосе Фелисиано).
Днес, отново трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев триумфират на концертната сцена със своя неподражаем музикален почерк.  "Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от "глътка въздух" и духовност. И това правим! Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности и се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща!", не крият знаменитите музиканти.
Концертът в Sofia Live Club ще задоволи жаждата за музиката, която бе създаване назад във времето, но продължава да звучи все така вдъхновяващо и магично.
Билети - чрез мрежата на Еventim.bg и билетните каси на цена 50 лева. Пропуски на място няма да се продават.  Събитието е без резервации и се препоръчва по-ранното пристигане в клуба.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички