Пророчествата на Нострадамус в пауър метъл епики


Пророчествата на Нострадамус в пауър метъл епики

3389

Мишел дьо Нотр Дам, или както е известен с латинизираното си име Нострадамус, и в наши дни буди редица въпроси с посланията си както към своите съвременници, така и към бъдещите поколения, а най-вече с обяснението на способностите му да предвижда бъдещето.

Те намират място в книгата "Les Prophesies"  ("Пророчества"), издадена през 1555 година, известна и като "Столетия", или "Центурии", във версията си след 1568 година.

Още като дете Нострадамус започнал да получава странни видения и по-късно усъвършенствал своя метод. Той се втренчвал в купа с вода и докато наблюдавал течността, получавал видения за бъдещето. Тъй като в тези времена гледането в бъдещето се смятало за магьосничество, той замаскирал виденията си в четиристишия, в които скрил бъдещето тъй заплетено, че няма как да разберете четиристишието, докато не се случи събитието.

Виденията на Нострадамус вдъхновяват и финландската пауър метъл група Strarovarius при подготовката на техния шести студиен албум "Visions" ("Видения"). В него те  представят своите видения за различни персонажи, събития и теми от близката и древна история, сред които оживяват Иисус Христос и Иуда Искариот, красотата и вечната любов, опазването на околната среда, носталгията по родния край и прозвучават цитати от "Пророчествата" на Нострадамус.

Сергей Шишов ще представи "Visions" (обложката на снимката) в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 4 януари, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички