The Other Side празнува 20 години с концерт на 18 януари


The Other Side празнува 20 години с концерт на 18 януари

3750

Софийската дет метъл група Hyperborea се присъединява към Claymore и Day Of Execution в концерта, посветен на 20-годишнината на The Other Side.

Както е известно, събитието предстои в столичния клуб Live & Loud на 18 януари, събота.  

Hyperborea е една от най-влиятелните банди на българска сцена с над двадесетгодишна история. Официално стартирали през 1997 година, през 2001-а музикатите издадоха демото "Catharsis", а през 2004 г. - дебютния си дългосвирещ албум "Architecture Of Mind", следван от "Cryogenic Somnia" (2007 г.) Както MySound.bg вече писа, "Umbra" е най-новата творба на състава, чиято премиера бе на 15 ноември. Поканата към групата за участие в концерта от страна на организаторите не е случайна. Именно Hyperborea откри едноименния фестивал The Other Side през 1999 г., дал впоследствие и името на медията. Понастоящем в Hyperborea са Данчо Иванов – вокали, Йордан Кънчев – китари, Андрей Андронов – китари, Владимир Иванов – бас и Антонис Трохопулос – барабани.

Русенската симфоник блек метъл формация Claymore (на снимката) пристига да разцепи в състав: Емил Кехайов (вокали, бас), Мартин Манев (китара), Цветелин Балтов (клавишни) и Камен Манев (ударни). Специалният им видеопоздрав - ТУК.

...Нека припомним историята. През 1999 година се проведе фестивалът в Приморско, който даде името на нашата скромна медия. Идеята бе да издаваме фестивален бюлетин на събитието край морето, което събра групи от България и чужбина и по свой начин изигра ролята си в българския ъндърграунд, посочват организаторите.  

За добро или не, изданието от 99-та бе единственото. Има репортаж за него в първия брой на нюзлетъра. В този първи брой са публикувани репортажи от други култови събития, сред които АнтиСПИН феста в Благоевград и Storms In Dreamssilence, провели се през декември същата година. Може би това е едно от първите интервюта на Enthrallment… И така, през януари 2000 г., на ксерокса бяха копирани малко повечко от 100 такива книжлета, които се разпродадоха на цена от 1 лев. Ще забележите, че доста често фигурира името Forlorn Magazine, някъде в периода 1998 – 2002 г. бе ползвано и това име, даже през 2000 г. се появи англоезичен уебзин с него, активен в продължение на две години. За съжаление, голяма част от материалите в него са загубени… Но през 2017 г. Forlorn бе възстановен като англоезичен блог, който придобива своя онлайн живот.

Идеологът на The Other Side и негов жаден редактор Гияс Гулиев коментира: "Обръщайки се назад, виждам времена, когато нямаше блогове, сайтове правеха малцина, информацията се разпространяваше с флаери и плакатчета "от принтера", сложени на стратегическо място на Попа, "Кравай" или "Борисова градина"… Тогава аз се подписвам като Гого, псевдонимът Mrazek дойде по-късно. В ревю секцията на броя ще видите и няколко текста на Rock Thrashler, който сътрудничи и до ден-днешен и е един от ударните ни автори. Искам да благодаря а всички читатели през годините, както и на всички настоящи и вече ненастоящи сътрудници, редактори, фотографи, главни редактори и просто фенове, отделяли от времето си, за да помагат. Наздраве и поклон!"

Билети могат да бъдат намерени в системата на eTicketsMall. В предварителна продажба пропуск  за двама струва 15 лева, а на място входът ще е 10 лева.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2765418280136301/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички