Charlie Hunter и Lucy Woodward в София: Music! Music! Music!


Charlie Hunter и Lucy Woodward в София: Music! Music! Music!

5783

Charlie Hunter и Lucy Woodward ще изнесат концерт в столичния клуб Joy Station от 20.30 ч. на
27 февруари, четвъртък. Събрани от съдбата, синергията между виртуоза Charlie Hunter (Чарли Хънтър - 6, 7, 8-струнна китара) и певицата Lucy Woodward (Луси Удуърд) е несравнима. Една година след като са започнали да обикалят с турнета, те осъзнават, че химията им от сцената е нещо специално. Затова и решават да запишат общ албум с всички песни, които винаги са искали да запишат, но по една или друга причина не са имали време. Резултатът е чудесният диск "Music! Music! Music!", който комбинира блус, соул, и фънк. Концепцията им е да се включат винтидж поп песни от 1895 до 1987 година. В проекта са "Don‘t Let Me Be Misunderstood" на Animals, "Wishing Well" на Тerence Trent D’arby и класики на Nina Simone, Bessie Smith и Blind Willie Johnson
Български фенове на джаза, фънка и блуса със сигурност помнят името Чарли Хънтър, уникален музикант, който комбинира баса и китарата в един и същи инструмент. Уменията му да вплита басови линии, мелодични пасажи и сола едновременно е уникално. През последните години Чарли работи с много и разнолии музиканти, сред които ар-ен-би иконата D‘Angelo, канадската дива Celine Dion и американския блумен John Mayer. След повече от 20 албума с инструментална музика, в които кръстосва много жанрове, Чарли решава, че е време за колаборация с дамски вокал. Чрез своите близки приятели Snarky Puppy Чарли се свързва с Луси Удуърд и останалото се подрежда от само себе си. 
Луси Удуърд е родена в Лондон в музикално семейство с майка оперна певица и баща композитор и диригент. Тя e приета в Mahnattan School Оf Music с джаз пеене. Надарена с невероятни гласови възможности и сценично присъствие, Луси решава да напусне училището за да търси реализация в по-широк план. Съдбата я отвежда до последния етаж на сградата на Atlantic Records, където я чака легендарният Ахмет Ертегюн, една от най-важните фигури в развитието на модерната музика, най-вече блуса и джаза. Впечатлен от нейните гласови данни, той ѝ предлага договор, който Луси с радост подписва на момента.

Луси Удъурд има четири самостоятелни албума. След Top 40 хита "Dumb Girls", Луси пренасочва интересите си към своята страст – блус, соул и фънк. Сътрудничи си със Snarky Puppy и Josh Walker & The Dynamites.  Освен богата звукозаписна кариера, през годините тя пее с познатата и в България банда Pink Martini, както и във формацията на неповторимия Rod Stewart. Той споделя в Twitter, че Луси ще им липсва много, докато е на турне с други проекти.
Компания на Чарли Хънтър и Удуърд в София ще прави барабанистът Ник дъ Браун.
Joy Station ще отвори в 19.00 ч.

Билети се продават на специална промоционална цена от 25 лева до 27 януари, на редовна цена от 30 лв. - до 26 февруари и по 35 лв. в деня на събитието.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/569145723641522/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички