Австрийски дет метъл легенди с нов концерт в София


Австрийски дет метъл легенди с нов концерт в София

3040

Австрийската дет метъл група Schirenc Plays Pungent Stench се завръща в България след 13 години с променен състав и име за специално шоу.  Музикантите ще гостуват в София по покана на Autumn Souls Of Sofia като хедлайнъри на второто издание на фестивала Grind Over Sofia 2020 в клуб Mixtape 5 на 16 май. Те ще представят специален сет, посветен на албума "For God Your Soul… For Me Your Flesh" от далечната 1990 година.
Билети за събитието онлайн тук. Цената им е 40 лева. Пропуски се продават и в  Nosferatu Craft Beer Shop.
Повече за Schirenc Plays Pungent Stench 
Денят, когато Pungent Stench се разпада през 2007 година,  бележи загубата на едни от най-уникалните създатели на дет метъл и призивите за реюниън все още не са прекратени.
Макар и разочарован от внезапното разформироване, основателят, вокалист и китарист Martin "El Cochino" Schirenc продължава да издава музика и да изнася концерти с различни проекти преди окончателно да се съгласи да отдаде трибют на Pungent Stench и да изсвири едно шоу в Истанбул, на което изпълнява няколко песни на групата под името  The Church Оf Pungent Stench, придружен от Mike Gröger (Hollenthon) на барабани, както и от Hakan Nurcanlı (Art Diktator) на бас. Това се случва през 2011 г. и концертът има огромен успех. Впоследствие Schirenc получава множество предложения от различни промоутъри да повтори това шоу в други градове.
През 2013 година Schirenc най-накрая се съгласява да тръгне с The Church Оf Pungent Stench на турне по световните сцени. Новият състав продължава да включва Mike на барабаните, но също представя нов басист Danny Vacuum, познат от групи като Genocide S.S., Necrony и The Accidents. Първото шоу е на фестивала Eindhoven Metal Meeting и само бележи началото на успешна серия от изяви на големите фестивали в Европа – Graspop Metal Meeting, Hellfest, Brutal Assault, Bang Your Head, Barroselas Metalfest, Neurotic Deathfest, както и в САЩ Maryland Deathfest, 70.000 Tons Оf Metal.
Поради правен спор групата е принудена да промени името си и сега пътува като Schirenc Рlays Pungent Stench.  Както и да е, мисията остава същата – да върне музиката на най-болната австрийска група към живот и да запази горящ пламъка, отказвайки да възхвалява пепелта. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички