С тежкарския фънк на Тhe Brand New Heavies под маратонките


С тежкарския фънк на Тhe Brand New Heavies под маратонките

3053

На сцената бяха осем, но сякаш всичко беше едно.

За 35 години откакто съществуват, идват за трети път у нас. Първият беше през 2008-ма, когато забиха в зала 1 на НДК, следващият -  през 2012-та отново в НДК, но в зала 3. Този път организаторите избраха по-интимната обстановка на Sofia Live Club (вместо в предварително обявената зала "Универсиада"), където сливането на енергията между музиканти и публика се получи повече от добре. А присъстващите очакваха точно това - наелектризиращa комбинация от ейсид-джаз, соул, поп и фънк с много груув. И бяха повече от благодарни, че я усетиха в пространство, където контактът с музикантите е лесен и истински.

Освен заради очакваното топло посрещане, The Brand New Heavies дойдоха в рамките на турнето "The Funk Is Back" да се похвалят както с чудесния си нов - 11-ти студиен, албум, посветен на 30-тата година от официалната им поява  на музикалния пазар. А и с младото си вокално попълнение Анджела Ричи. Изгряващата изпълнителка има красив и шлифован в консерваторията във Верона глас, идеално пасващ на цялостното звучене на легендите. A основатели на групата са барабанистът Йън Кинкейд, китаристът Саймън Бартоломю и басистът и кийбордист Андрю Леви, които се познават още от училище. Че те двамата са ядрото на формацията, се усети и на сцената в Sofia Live Club. През дългата история на проекта в състава му влизат (и излизат) десетки музиканти и водещи певици, сред които Carleen Anderson, Siedah Garrett и N’Dea Davenport. Последните две се включват и в актуалния диск, а блендите им познаваме от много от хитовете на "тежкарите". За още по-богатото и запомнящо се звучене на албума Саймън и Андрю се доверяват и на звездите Angie Stone, Beverly Knight, Jack Knight, Honey Larochelle, Laville, Kendrick Lamar и мултипродуцента Mark Ronson.

The Brand New Heavies заличиха всякакъв спомен от янурски студ още в момента, в който се качиха на сцената, а до края на концерта температурата в залата достигна доста високи стойности - във всеки смисъл на думата. Още в началото на гига, британците изсвириха "Somеtimes" -  достигналия "сребърни" продажби през 97-ма хит сингъл от третия им албум и "Drеаm Оn Dreamer" от 94-та. Между представянето на новите парчета, открието на групата - екзотичната Анджела Ричи, се справи повече от чудесно и с още от по-старите хитове на фънкарите като "Midnight Аt Тhe Oasis" (пак от 94-та). По време на "Never Stop" от първия им студиен диск Андрю Леви направи кратко, но запомнящо се соло на вярната си бас китара, а впоследствие слезе от сцената се смеси с публиката.  И, въпреки малкото пространство на сцената в Sofia Live Club, преди да се разделят с нас, фронтмените не се поколебаха да поканят сред тях няколко щастливци, за да споделят емоцията на осмината музиканти. Е, и, разбира се, да изпеят заедно вечното "You Are Тhe Universe"...

Благодарим, че бяхме част от тази вселена...

Вселената на The Brand New Heavies.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички