Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Кръстникът на суинга Ray Gelato с първо клубно шоу в България


Кръстникът на суинга Ray Gelato с първо клубно шоу в България

3142

Легендарният Рей Джелато, поставил суинга в центъра на прожекторите от 80-те до  днес, идва за поредния си гастрол  в България.

Този път английският джаз певец и тенор саксофонист ще завърти Sofia Live Club в суинг, джайв и блус ритъм под музикалния съпровод на незаменимия си бенд -  The Giants. Концертът е от 21.00 ч. на 12 март. Със специалното участие на танцово училище Lindyhop - България.

Британците възраждат интереса към винтидж джаз и суинг ерата с толкова модерно звучене, че "сънените" класики на 20-те оживяват по нов магичен и мащабен начин из цяла Америка, а малко след това в целия свят. През 2020 г.  "кръстникът на суинга" отбелязва 25-годишния юбилей на бенда с нов албум, а София е сред първите градове, които ще сложат обувките за суинг за една приказна вечер. Рей Джелато започва да свири на саксофон през 1979 г. на старите рок-ен-рол записи на баща си. По-късно официално учи музика в City Lit College в Лондон и взима частни уроци от великолепния саксофонист - покойния Пат Кръмли.

Интересът му към музиката скоро прекрачва границите на ритъм-ен-блус и рок-ен-рол звученето и се потапя дълбоко в творчеството на джаз великани като Бен Уебстър, Колман Хоукинс, Лестър Йънг и много други. Имал е щастието и да работа с велики артисти като Сам Бутера, Скот Хамилтън, Бъди Тейт и Ван Морисън. Свирил е с популярните Echoes Оf Ellington Jazz Orchestra, The Barcelona Big Blues Band и Philadelphia’s City Rhythm Orchestra. Изпълнява с огромен успех музиката си по цял свят, съчетавайки по специален начин суинг, рок-ен-рол, джайв, джаз и ритъм-ен-блус. 

Цели 9 пъти гостува на един от най-важните джаз фестивали в световен мащаб – Umbria Jazz. Изявява се на джаз фестивала в Монреал, в "Карнеги хол", в джаз клуба The Blue Note в Ню Йорк. Всяка година, навръх най-светлите коледни празници, е специален гост на най-популярния джаз клуб във Великобритания - Ronnie Scott’s Jazz Club. Приема да свири на ред светски събития, сред които най-запомнящи са приемите в кралския двор и, разбира се, сватбата на сър Пол Маккартни.

Ray Gelato & The Giants е една от най-възпламеняващите групи в Европа днес. Музикалното им майсторство и класа, оценени по цял свят, за първи път ще блеснат и на софийската сцена с елегантен суинг, джайв, джаз и авторски песни.

Билети на цени от 50 лева - в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, билетен център НДК и Office 1.

На място в деня на събитието пропускът ще струва 60 лева. 

Sofia Live Club щe отвори в 20.00 ч. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички