Дарк уейв от Беларус в София за Световния ден на радиото


Дарк уейв от Беларус в София за Световния ден на радиото

3723

13 февруари, световният Ден на радиото, е и денят, в който ще видим и чуем за първи път в България беларуското дарк-ню уейв-синти поп трио Молчат дома.

Концертът ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 13 февруари, четвъртък.

За по-малко от три години съществуване в този формат Егор Шкутко (вокали), Роман Комогорцев (китари, синтове, дръм-машини) и Павел Козлов (бас) имат два албума в духа на осемдесетарския мрак, но с истории от днешния ден ("С крыш наших домов" и "Этажи") и готвят трети, който предстои да излезе наесен. Разбира се, като им остане време да го завършат, защото за тях 2020 е и годината на големите турнета. Масираната европейска обиколка под наслов Storm Over Europe, pt. II, на която се отправиха в последния ден на януари, включва общо 34 дати в Норвегия, Дания, Полша, Чехия, Словакия, Австрия, Великобритания, Франция, Нидерландия, Белгия, Италия, Германия, Швейцария, Румъния, Хърватия, Сърбия, Гърция, Унгария и България. Българският концерт навръх Световния ден на радиото е част от радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР в сътрудничество с дарк уейв сформированието "Ной! Берлин".

В деня, в който се отправиха на настоящото турне, Молчат дома известиха, че са подписали договор със знаковия американски лейбъл Sacred Bones, за който записват всеобщи любимци като Moon Duo, Мариса Нейдлър, Зола Джизъс, The Soft Moon, Crystal Stilts, Follakzoid (гледахме ги в София преди по-малко от половин година пак благодарение на "Аларма Пънк Джаз"), Дийн Хърли, Йозеф ван Висем, Алекс Хан Хунтай (последните двама също са гостували в концертната серия на "Аларма" през годините), Джули Крус, The Men… Това е лейбълът, който издава и музиката, композирана и изсвирена от любими съвременни режисьори като Джим Джармуш, Джон Карпентър и Дейвид Линч. И като споменахме Линч, онзи ден Молчат дома обявиха и пролетното си американско турне, което ще бъде съвместно с… Криста Бел.

За Молчат дома вечерта ще бъде открита от пост-индъстриъл/нойз-поп/дарк уейв проекта на Горан Лаутар от Загреб Neon Lies, който също предстои да издаде трети пълнометражен албум тази пролет. За пред- и афтърпартито в голямата зала на клуб Mixtape 5 ще се погрижи Влади Мер от "Ной! Берлин".

Присъстващите на събитието ще научат и кой друг от споменатите по-горе музиканти ще навести България за три концерта до края на годината.

Билети от 25 лв. - онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. На входа на клуба в деня на концерта ще са по 30 лв.

Повече информация:

https://www.facebook.com/alarmafest

https://www.facebook.com/NeuEventsSofia

https://binar.bg/player/punk-jazz

Molchat Doma - "Zvezdy" (Official Lyrics Video)

Плакат: Петко Чернев

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички