30 години Любов, Живот и Музика от Deva Premal и Miten у нас


30 години Любов, Живот и Музика от Deva Premal и Miten у нас

3684

Deva Premal и Miten включиха България в актуалното си световното турне с изява в София на 17 октомври.  Световноизвестната им музика, която е вдъхновяваща комбинация от традиционни ведически мантри и западни музикални похвати, ще бъде представена в зала 1 на НДК с над тричасов концерт. Ню ейдж звездите Дева и Митен идват за първи път у нас след номинацията на Дева за "Грами" заради едноименния си албум "Deva", а Митен получи международно признание за своя "Devotee". Заедно с тях на сцената ще се качи и  непалският маестро на бансури (традиционна индийска флейта)  Manose и музикантите от Temple Band : Джоби Бейкър – бас, Спенсър Козенс – кийборд  и Майлс Боулд – барабани.
Deva Premal и Miten споделят, че с това световното турне отбелязват 30 години Любов, Живот и Музика!: "Ще погледнем назад към всичко, което сме създали,  ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30 години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване. Ние сме семейство и нови и нови съмишленици и сродни души се присъединяваха към нас".
Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията. "Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там", разказва Митен. "Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата. За нас с Дева, това е много повече от ентъртейнмънт" – продължава той. И когато музиката им се обедини с гласовете на публиката, ето тогава всяка зала става храм.
Звукът им е духовно пътуване, в което Изтока среща Запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.
Музиката им присъства в плейлистите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през суперзвезди като Cher, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове – всички обичат да се отпуснат със звуците на Deva Premal и определят концертите им като "момента, в който затяваш дъх, поглеждаш навътре в себе си и поемаш музиката им – успокояващ балсам за душата".
Събитието е организирано от Classic Stage.  Билети за софийския концерт на Deva Premal, Miten с Manose - в системата на Eventim и билетната каса на НДК. Предвидени са групови отстъпки при покупка на 6 и повече пропуска.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички