Evergreen Fest София с второ издание


Evergreen Fest София с второ издание

2880

Evergreen Fest София 2020 ще се проведе в зала 11 на НДК (кино "Люмиер-Лидл") на 15 и 16 февруари при вход свободен.  Второто издание на събитието ще предостави сцена за изява на млади певчески таланти с по-широк кръгозор в поп и джаз музиката. Това ще бъде празник на доказалите се във времето хубави песни от миналото.
Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от 20-ти век, създадени до края на 70-те години, и останали в музикалната история като незабравими "вечно зелени" произведения, наречени с името "евъргрийни", както и американски джаз стандарти и български песни от това време. Идеята е подрастващите да се запознаят с тях, да ги обикнат и да се научат да ги изпълняват. 
Първото издание на фестивала през 2019 година привлече 55 участника от София и 6 други града от страната, и същевременно събуди интереса на децата и техните ръководители към този жанр. Тази година броят на желаещите почти се удвои – предстои ни да чуем над 100 изпълнения, представени от деца и младежи от 14 града от цяла България. За втори път нашето звездно жури – Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов – ще има нелеката задача да оцени изпълненията на участниците по вокална техника, интерпретация и артистичност. 
Инициатор и директор на фестивала е певицата Румяна Коцева, с 40-годишен опит на сцената и преподавател по поп и джаз пеене през последните 15 години.
Evergreen Fest Sofia 2020 се организира от фондация "Музика вива",  народното читалище "Д-р Петър Берон 1926 г." и  музикално-издателската къща "Студио Артес" с подкрепата на район "Триадица".  Тази година фестивалът се осъществява и с любезното партньорство на Националния дворец на културата – НДК.
Медийни партньори на фестивала са отново радио Jazz FM  и Българското национално радио.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички