Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Origine на Ancient Bards в Картини от една изложба

08.02.2020   MySound.bg
Origine от Ancient Bards
Италианската симфоник епик пауър метъл група Ancient Bards прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani.
 
В "Картини от една изложба" вече бе представена първата част от тяхната  поредица "Black Crystal Sword Saga", или "Сага за черния кристален меч", замислена от пианиста Daniele Mazza, който е автор на текста (заедно с певицата Sara Squadrani) и на музиката. Интересното е, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, най-вече финският "Калевала", гледа фентъзи филми и играе компютърните игри "Final Fantasy“
 
Сега те ни представят втората част от тази сага и ето как ни въвеждат в нея: 
 
"Някога, преди началото на последния свят, някъде в небесата е имало място, обитавано от еоните, божествени същества, които са вечни, но смъртни. В центъра на тяхната вселена е Белият кристал, субстанцията и силата, които изграждат цялото творение, той е и господарят на непрекъснато течащия поток от живот, захранващ всички неща.
 
Еоните са посветили битието си на медитация в стремежа си към абсолютната мъдрост с дълбока форма на осъзнаване, която да им позволи да открият смисъла на своето съществуване и целта, за която Белите звезди са ги създали.
 
От поколение на поколение се предава изтощителната им практика на преданост към чистото съзерцание, в опит да се приближат до вибрацията на кристала и да станат едно цяло с него".
Сред характерните черти на Ancient Bards освен подчертаното епично звучене, наподобяващо музикалния съпровод към филми, е изнесеният напред вокал на Sara Squadrani, която пояснява историята в албума и като съавтор на текста: "Origine" ("Произход") е първата глава на част втора от "Сагата за черния кристален меч" и разказва за събития, случили се във времето преди нейната първа част. Тук сме в различен свят, в различно време. Има двама нови героя, наречени Лорк и Ейрейн, те са брат и сестра, и между тях се крие същността на вечната битка между доброто и злото. В сюжетната линия има ревност, предателство, очаквания, разочарование, негодувание и много любов, тъй като фабулата се разгръща, описвайки връзката между двама братя и сестри. Основната тема на историята е съсредоточена около това как светлината сама по себе си създава тъмнина и обратно, колко малко трябва, за да се предадеш на тъмнината, докато да стоиш далеч от нея изисква честност, смелост и дълбоко самосъзнание".
 
Сергей Шишов ще представи албума "Произход", записан с хор и оркестър, в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 8 февруари, след новините от 21.00 ч.


387
100%
 

Април ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930