За техното с любов! Навръх Свети Валентин


За техното с любов! Навръх Свети Валентин

3119

Техното е електронна танцувална музика, която възниква в САЩ през 80-те години на миналия век под влиянието на германските електронни експериментатори Крафтверк.   Нейното отличително звучене бива прието безапелационно от публиката и за отрицателно време става изключително популярна не само на Американския континент, но и в Европа. В България жанрът бива представен пред родна публика в средата на 90-те години, като от този момент нататък променя тотално облика на музикалната сцена у нас. Виновниците за това са пионерите "Метрополис", които в своята над 20-годишна история ни срещнаха с десетки техно гиганти от цял свят. След краткото януарско затишие, което ни позволи да си поемем глътка въздух, повелителите на доброто настроение се завръщат ударно с We <3 Techno в столичния "Интер експо" център. Едно събитие, което можем да определим като цветна палитра от класна техно музика -  такава, каквато само "Метрополис" може да ни поднесе. 
Гостите този път са четири имена от световната електронна сцена, които са оставили траен отпечатък, именно заради огромната си любов към стила.
Първият от тях е DJ Ръш. Роден в Чикаго, яркият представител на джакинг техно и хаус музиката стартира своята кариера през 1991 г., като бързо си проправя път към Европа. Легендарното му парче от 2001 -"Motherfucking Bass", се превръща в култ за почитателите на рейв културата и макар че Исая Мейджър (както е истинското име на 198-сантиметровия гигант) е личност, която се слави с особени способности в менажирането на гнева, то в никакъв случай не очаквайте да ви остави да седите спокойно и кротко на 14-ти вечерта. Особено след 10-годишното си отсъствие пред българска публика. Наскоро навършилият половин век диджей с майсторски финес успява да нажежи атмосферата на дансинга, затова ви препоръчваме да се заредите с доста енергия. 
Второто име от списъка на We <3 Techno e DVS1, който преди година успя да ни зашемети със своето хипнотично участие на Heroes Total в столичната Asics Arena. Роденият в Санкт Петербург, но израснал в Минеаполис великан, е един от любимците на музикално-изкушените от техно сцената. Американското величие се слави с огромна  колекция от грамофонни плочи, което се превръща в основно оръжие в неговата творческа кариера. Дългосвирещите му сетове са известни с магичната атмосфера, създадена от съчетанието на прецизност и майсторски подбрана музика, които те хващат за гърлото и те пренасят през различни светове, които дори напредналия алгоритъм на апликацията Shazam не може да открие. 
Третият артист, който ще излезе на сцената на 14-ти вечерта, е представителят на фенската техно школа, Жулиан Жевел. Началото на кариерата му бележи рилийза на неговия пръв хит "Air Conditionne", който моментално става №1 в Beatport. Честото му оглавяване на множество класации в сайта за електронна музика му носят приза Техно диджей № 1 за 2015 г. Издавал е за едни от най-големите техно лейбъли в света, като последният му рилийз "Schema" e от преди броени дни и се появи в каталога на Drumcode. Предишното гостуване на Жулиан у нас бе точно преди 2 години, като чутовният му сет бе изпълнен с класно подбрана музика, поднесена с елегантен френски финес.
Последна, но не и на последно място, ви представяме Нур Джабер, която е най-младият представител в We <3 Techno. Ливанската чаровница успешно инфилтрира берлинската техно сцена със своя силен емоционален заряд и разнообразна музикална култура. Младата дама е едно от най-бързо популяризиращите се имена в техно столицата, и макар големият ѝ пробив да беше едва преди 4 години, със сета ѝ за Boiler Room, то тя вече е едно от разпознаваемите лица в цяла Европа. Нейните сетове не познават музикални лимити. Истинското доказателство за таланта ѝ бе едно от най-високите стъпала във всяка техно кариера - закриващ сет в "храма" "Бергхайн" в Берлин. Преди няколко месеца, тя оправда доверието и очакванията на всички с елегантни 12 часа космическо пътешествие. След трайния отпечатък, който остави при дебюта си  за "Метрополис", не се съмняваме, че Нур ще ни зашемети и във вечерта на 14 (сутринта на 15) февруари.
Четирима артисти, коренно различни един от друг, но обединени от едно - своята любов към техното!
Билети - в мрежата на Eventim, Easy Pay, както и онлайн в платформата на Epay Go.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички