Романтика по френски с Тома Дютрон


Романтика по френски с Тома Дютрон

3181

Идването му е свързано с топла и романтична френска вечер.

27 март ще бъде посветен на нежната музика, която се носи из улиците на Париж, а специален гост на събитието ще бъде младият Тома Дютрон. Синът на двете легенди Жак Дютрон и Франсоаз Харди, оставили незабравим отпечатък във френската музика, ще представи петия си студиен албум "Frenchy" в Sofia Live Club. Премиерата на диска е обявена за 20 март.

Чаровният певец и китарист, заедно със своята група, ще омае публиката с великите френски песни, обиколили целия свят. В последния му проект, те са представени по нов и интересен начин, като участие в него вземат и имена от световната поп и джаз сцена като Iggy Pop, Diana Krall, Jeff Goldblum, Billy Gibbons и Haley Reinhart.

Елегантните джаз и суинг парчета ще бъда изсвирени от него в съпровод на неговия квартет, в който е и известният виртуозен джаз китарист Роки Гресе.

Тома Дютрон расте с любовта към мелодиите и красивите лирики, споделени от неговите родители. Музиката е част от неговото ДНК и той се влюбва в нея още в тийнейджърските си години. Започва да свири много млад на китара, постепенно превърнала се в неразделна част от образа и репертоара му.

Още с първия си албум "Comme un manouche sans guitare" Тома Дютрон има огромен успех. През 2008 година дискът печели престижната награда "Victoire de la musique" за откритие на годината с песни като "J’aime plus Paris" и "Jeune, je ne savais rien", които се излъчват по всички радиостанции във Франция. Нежният и запомнящ се глас, заедно с неговите изключителни умения като текстописец и китарист, бързо му печелят и симпатиите на публиката.

Билети - в мрежите на Eventim и OMV.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички