New Model Army празнуват 40-ти рожден ден в София


New Model Army празнуват 40-ти рожден ден в София

3145

Знаменитите британци New Model Army идват отново в София, за да отпразнуват с нас 40-годишния си рожден ден, представяйки ни специално избрани за случая песни.

Концертът е в клуб Mixtape 5 на 29 март.

Преди 40 години в Брадфорд трима музиканти стъпват на сцената в местното заведение Scamps Disco за първата си изява. В онзи момент е трудно да си представим, че Джъстин Съливан, Стюърт Мороу и Фил Томкинс ще се превърнат в една от най-дълго работещите групи в историята на рока – New Model Army (въпреки множеството промени в състава на групата). Няколко години по-късно, постоянните сътресения в Англия и големите политически промени от 80-те и началото на 90-те години им дават безкрайно вдъхновение, но въпреки успеха си, те остават верни на ъндърграунд идеологията си, своите политизирани текстове с нетрадиционен и свободен избор, като не допускат да бъдат приобщени към каквато и да било група, пренебрегвайки различните течения и музикални направления.

Богатата дискография на New Model Army включва петнадесет албума. От "Vengeance", който достигна до #1 на независимите класации, измествайки Smiths, до политизирания "Strange Brotherhood" и атмосферния "Between Dog And Wolf", британците представят на слушателя един жив исторически преглед на основните музикални течения в страната им. Последното допълнение към дългия им списък от албуми е "From Here", в който привидната крехкост на света се отразява в нежните акустични рифове, повлияни от мястото на запис - уединеният норвежки остров Giske, заобиколен от море и планини. С една от най-лоялните фен бази в света, която не се колебае да следва групата до всички краища на света, New Model Army знае как да предаде цялото същество на своята музика на сцената, изградено от песни с мощни послания, които разкриват, и известна доза ярост, отнасяща се до състоянието на света, и създават хипнотичен вихър от обсебваща тъмнина. 

Билети - в мрежата на bilet.bg

Снимка: Елена Ненкова

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички