Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Дръм и бас лавината LTJ Bukem отново в София


Дръм и бас лавината LTJ Bukem отново в София

2978

Безспорен ветеран в жанра, LTJ Bukem пристига у нас в компанията на MC LowQui за една нощ на висококачествен дръм- ен-бейс.  На разположение в столичния клуб Music Jam на 7 март ще бъдат две зали, където ще чуем и видим едни от най-интересните имена от родната сцена, както и специални гости от Колумбия, Великобритания, Венецуела и Сърбия.
Зад псевдонима LTJ Bukem застава британският музикант, диджей и продуцент Даниел Уилямсън. С кариера, разпростираща се над 3 десетилетия, космическа дискография и собствен лейбъл, името му, добре познато по цялото кълбо, се превърна в символ на атмосферния и мелодичен дръм-ен-бейс.
Приключението му в света на музиката започва още на ранна възраст и то с уроци по класическо пиано, а по-късно се ражда и страстта му към джаз фюжъна, като дори има собствен бенд. Към края на 80-те Bukem започва да се занимава по-сериозно със селектиране и създаване на електронна музика, а в началото на 90-те придобива слава из рейв средите, пускайки серия от дръм-ен-бейс продукции като "Logical Progression" (1991), "Demon's Theme" (1992), "Atlantis" и "Music" (1993), както и най-значителната от периода - "Horizons" (1995). 
През 90-те Даниел основава и собствен лейбъл (Good Looking Records), който се превръща в символ на това, което днес наричаме висококачествен и "интелигентен" дръм-ен-бейс. Част от него са артисти като Makoto, Future Engineers, Big Bud, Intense, Artemis, Tayla, Phazer, MC Conrad и много други. През 1994 г. Bukem стартира и легендарната клубна нощ "Speed" (с MC Conrad зад микрофона), която популяризира иновативния подход на Good Looking към създаването на музика и която се превръща в едно от най-знаковите събития в Лондон.
През 2000 г.  LTJ Bukem издава и своя дългоочакван дебютен самостоятелен албум - "Journey Inwards", и продължава с култовата поредицата от миксове на живо "Progression Sessions" и компилациите "Soulfood" и "Soul Addiction". В постоянен стремеж да преоткрива себе си и музиката си, през последните години LTJ Bukem се съсредоточава върху солови проекти, оставайки верен на многопластовия си разнообразен стил. С Bukem на сцената ще се качи MC LowQui, който вече второ десетилетие затвърждава статуса си на едно от най-добрите емсита в жанра, заставайки до редица други легенди като Black Sun Empire, Skream, Andy C, dBridge и Benga.
Oсвен главните герои на събитието, зад пулта ще застанат и българските представители на висококачествения дръм-ен-бейс - Future Sounds Оf Sofia, Kenobi, pAnega, DTK, Emil Prize, Soulnd, Koshmario b2b The Seismologist, Facto i Goldrum b2b Paramether, както и специалните гости Altitude от Великобритания, ArxivaСърбия, Prime Bassound от Венецуела и 7th Sense от Колумбия.
Събитието във Фейсбук - тук.  Билети - на касата в Music Jam Club (ул. "Пиротска" 5), в разпространителската мрежа на Eventim и онлайн тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички