Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

1 + 1 = 1. Музиката и виното не се броят...


1 + 1 = 1. Музиката и виното не се броят...

3630

"Как поддържаме живеца в партньорството?… В основата на всичко е все пак любовта. Бих избрал и друга дума – привързаност, уважение, дълбоко възхищение от съвкупност от качества, които харесваш и ти е приятно, спокойно и сигурно. Малки, но сигурни неща, които изпълват живота ти", казва Румен Бояджиев, стожер от колосите ФСБ, в книгата на Веселина Паскова "1 + 1 = 1. Успели българи в тандем".

Грандът на прогресив рока демонстрира и нагледно тези думи като отношение към съпругата си - не по-малко артистичната Даниела Кузманова, с която уважиха премиерата на луксозното издание в стилната атмосфера на столичния клуб "Студио 5". "Никога не съм се съмнявала, че ще бъдем добър тандем в житейския смисъл на това понятие. Спонтанно, но и овладявано във времето, това, което ни събра, не може да ни раздели или противопостави. Съхранихме го. А творческият тандем е негово следствие. Опазихме се от превратностите, които професията ни претърпя, запазихме чисти помислите си за изкуството, не се поддадохме на безкритичната вълна, която опустошава неговата святост. Доколко е добър нашият тандем, ще оценява друг. Може би някой, който се вслушва в песните ни...", допълва популярната текстописка и радио- и телевизионна водеща.

Ведро, свежо, различно, с много чувство за хумор и приятелска топлина, но преди всичко - с висок интелектуален градус, премина събитието, чиято атмосфера бе повече като среща и разговор между добри познати, отколкото нафукана снобария, която ни залива отвсякъде. Не, само не и от страниците на тази книга. Водещият Ники Кънчев и Веселина Паскова посрещнаха голяма част от героите в произведението - което вече е на литературния пазар в каталога на "Книгомания", както и техни почитатели, селектирани с безспорен вкус.

"1 + 1 = 1" е книга за партньорството между талантливи, ярки, силни и вдъхновяващи личности, които не се страхуват нито от своето его, нито от егото на другия. Такъв е неписаният закон на успеха във всяко партньорство, независимо между какви хора и в каква сфера е то – двамата в тандема да имат и чувстват пълната свобода да бъдат себе си. Тук получаваме 15 ярки примера от различни сфери - накуп. И това са: Даниела Кузманова и Румен Бояджиев, Мария Гроздева и Валери Григоров, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Дарина Янева и Андрей Янев, Памела Никсън и Васко Василев, Десислава Стоянова и Александър Кадиев, Борис Панкин и Мариан Бачев, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Хилда Казасян и Христо Йоцов, Кирил Вътев и Тодор Вътев, Сибина Григорова и Асен Григоров, Марио Мишев и Иван Кънчев, Албена Денкова и Максим Стависки, Иван Несторов-Амебата и Димитър Ковачев-Фънки, Архимандрид Алексий и Екатерина Михайлова и Здравко Желязков (дует Ритон).

"Много често отдаваме на случайността повратностите в живота си, но всъщност те са резултат от избора, който правим при срещата си с някого. Даваме шанс на обстоятелствата и сами избираме кого да допуснем до нашия чудат свят. Да живееш или да работиш с някого, да пожелаеш да го опознаеш толкова дълбоко и да приемеш неговите недостатъци и малки прегрешения така, че те да ти се струват нормални – това е летвата, оценката, която поставяш на самия себе си. И мъдростта да приемеш, че ще се справиш по-добре, когато не си сам", пише в предговора Веселина Паскова.

В "1 + 1 = 1" разговаряме с интересни, силни и различни хора за умението да живеем и работим с някой друг и да постигнем успех. Говорим за успеха като възможност и удовлетворение да правим това, което искаме и обичаме. За партньорството между талантливи, ярки и силни личности, които не се страхуват нито от своето его, нито от егото на другия. Това е и законът на успеха във всяко партньорство, независимо между какви хора и в каква сфера е то – двамата в тандема да чувстват пълната свобода да бъдат себе си. Да могат да се развиват и реализират, без единият да се опитва да доминира, а другият да живее или работи в неговата сянка. Няма по-тъжно нещо от това някой да гасне и се губи във волята на другия. Емоционалната зависимост, от една страна, и желанието за контрол, от друга, всъщност не водят до партньорство, а до изкривени взаимоотношения с опустошителни поражения. Неслучайно успехът идва при силните личности, които не се страхуват да приемат предизвикателството да живеят в хармония със себе си и в баланс с другия в общо цяло.

Някой предположи, че всеки от партньорите ще казва само добри и хубави неща за другия. А и по какъв друг начин би могло да бъде? Някои от тях са израснали заедно, но не са се разминали и са се развили в една посока, като всеки е запазил своята индивидуалност. Други са се намерили след уроците и опита, натрупани от живота, и са готови да ги споделят, когато правят нов избор. Но и едните, и другите с времето и преодоляванията са създали дълбоко уважение и доверие помежду си и са се научили да се приемат такива, каквито са. Нито имат спомен и познание за недостатъците на другия, нито желание да променят каквото и да е у него. С някои от хората в двойките заедно пораснахме, намирайки себе си, и имаме представа кой през какво е преминал. С други се срещнахме за първи път, но разговорът протече като между близки хора, защото след споделянето на опита за успеха и партньорството неизменно стигахме до темата за обичта. А стигне ли се до нея, всички ние се чувстваме въодушевени и заредени, защото тя е в основата на всичко добро, което се случва в живота ни. Убедена съм, че всеки би могъл да участва в този разговор със своята приказка за срещите, изборите, партньорството и успеха, който постигаме, като се реализираме чрез тях".

Веселина Паскова (в средата на снимката) е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Била е програмен редактор в Националния дворец на културата – София. Съставител е на три сборника "Зелени разкази", в които са събрани творбите на съвременни български писатели на екологични теми. Заедно с Орлин Горанов е съавтор на автобиографичната му книга "Да започнем отначало". Автор и сценарист е на публицистични телевизионни предавания и документални филми за БНТ, има дългогодишен опит като специалист в маркетинга и рекламата. Обича да работи в екип и е убедена, че това е начинът да се постигне успех във всяко начинание. Обича музиката, животните, пътуванията, планината, морето, тениса и ските. Живее в София със своя съпруг, сина си и домашните си любимци – куче и котка.

Снимка: Асен Тонев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички