Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Допълнителна дата за шоуто на легендата Ray Gelato в София


Допълнителна дата за шоуто на легендата Ray Gelato в София

3076

Суинг културата оживява!  Както MySound.bg вече съобщи, кръстникът на суинга Рей Джелато и неговият бенд The Giants идват в България за специална вечер, посветена джаз, суинг и джайв културата. Първата дата на концерта в Sofia Live Club е 12 март. Поради големия интерес обаче, организаторите пускат билети и за вечерта на 13 март (петък), а легендарният джазмен и шестчленният бенд ще удължат престоя си с няколко дни, за да запознаят феновете с магията на суинга, бродила из Америка през 20-те.
Специални гости на събитието ще бъдат и представители на най-популярното училище за суинг танци у нас Lindy Hop. Тяхна страст е музиката от 30-те и 50-те години на миналия век, а школата им е сред първите в България, където всеки може да се научи да танцува чарлстон соло, буги вуги или петдесетарски джайв. На 12 и 13 март Lindy Hop ще бъдат само малка част от шоуто на Рей Джелато и заедно ще пренесат София назад във времето, обратно в "Голямата депресия" на Щатите, където единствено тази музика правеше хората щастливи. Втората изненада и в двете вечери на концерта ще бъде певицата Весела Морова. Тя изучава пеене в известния музикален колеж "Бъркли" Бостън, където взима участие в различни джаз формации. В България се изявява съвместно с водещи джаз музиканти в стилове като суинг, боса нова, мюзикъл, блус и класически джаз. Весела е специалният избор на Рей Джелато, с когото се запознават по време на незабравим джем-сешън на джаз фестивала в Банско. На 12 и 13 март двамата официално ще се качат на една сцена и ще пренесат удоволствието от това да пеят заедно в Sofia Live Club.  Именитият британец се изявява на едни от най-важните джаз фестивали в световен мащаб – Umbria Jazz Festival,  джаз фестивала в Монреал, "Карнеги Хол", в джаз клуба The Blue Note в Ню Йорк. Всяка година, навръх най-светлите коледни празници, е специален гост на най-популярния джаз клуб във Великобритания - Ronnie Scott’s Jazz Club. Приема да свири на ред светски събития, сред които най-запомнящи са приемите в кралския двор и, разбира се, сватбата на сър Пол Маккартни.
 Билети на цени от 50 лева - в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, билетен център НДК и Office 1. На място на 12 и 13 март цената ще бъде 60 лева. Вратите отварят в 20.00. Концертите започва в 21:00. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички