Ибряма ще свири в Бургас на 3 март


Ибряма ще свири в Бургас на 3 март

3468

Известният кларинетист Иво Папазов-Ибряма ще свири в Бургас на националния празник, съобщиха от общината.

Виртуозът ще зарадва бургазлии заедно с оркестър Тракия. Тържествената програма ще започне в 11.30 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий", където жители и гости на града ще бъдат посрещнати от най-знаковите фигури на националноосвободителните борби. Бургаските актьори Невена Николова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Валери Еличов, Златко Ангелов, Иван Григоров и Пламен Каров ще се превърнат в Иван Вазов, Христо Ботев, Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захари Стоянов и руския офицер Павел Калитин. В 12.30 часа тържествен камбанен звън от всички православни храмове ще възвести Деня на свободата.

Кулминацията на празничните събития ще постави сборен фанфарен и духов оркестър от близо 100 деца от бургаски училища под диригентството на Анастас Камиларов, който ще изпълни заедно за първи път в Бургас "Ботев марш" и Химна на Република България, а първият кмет на града Нико Попов ще обяви изгрева на Свободата. След празничния молебен, отслужен от бургаското православно духовенство, над 10 танцови ансамбъла ще поведат третомартенското хоро. Тогава на сцената ще се качи и Иво Папазов-Ибряма.

Тържествена заря ще озари небето над града в 21.00 часа. И тази година фойерверките ще бъдат под формата на огнени шлейфове и брокатови ветрила на близо 450 м. височина, а за финал пироефектите ще бъдат в цветовете на националния трибагреник.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички